Belföld

Felújított utakat avattak ma Fehérváron

utfelujitas(210x140)(2).jpg (útszakasz, )
utfelujitas(210x140)(2).jpg (útszakasz, )

A Saára Gyula-program első ütemében öt helyszínen már megújult az útburkolat Székesfehérváron.

Megkezdődtek a Saára Gyula-program I. ütemében felújított útszakaszok műszaki átadásai. Az Önkormányzat 2011 februárjában hirdette meg azt a programot, amely egy széleskörű összefogás a fehérvári úthálózat javításáért. Ennek keretében mintegy 635 millió forint értékű munka valósul meg 2013-ban és 2014-ben.Az első ütem munkálatai június végén megkezdődtek. Ennek során felújították a Sárkeresztúri utat, a Bregyó-közt. Megújult az útfelület a Forgó és a Mancz János utcában, valamint új burkolatot kapott a Kadocsa úti szervizút is.

A Sárkeresztúri úton tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő hangsúlyozta: A Saára Gyula-program keretében megvalósuló munkálatokat teljes egészében a város finanszírozza. Minderre az adósságkonszolidáció és a város takarékos gazdálkodása révén nyílik lehetőség.” A képviselő köszönetet mondott a környéken élőknek és a türelmükért. Hozzátette: „A felújítások forgalomeltereléssel, zajjal, porral járnak, az elkészült, jó minőségű utak azonban az itt lakók és közlekedők kényelmét szolgálják.

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője elmondta, a szakmai szervezetek, a rendőrség, a szakhatóság és a beruházók képviselőivel végigjárják az összes útszakaszt és megtörténik a műszaki átadás. Az útfelújításokkal kapcsolatos feladatokat Székesfehérvár Önkormányzata pályáztatja, a műszaki ellenőrzést pedig a Városgondnokság látja el.

A Saára Gyula-program keretében nemcsak az úthálózat újul meg, hanem nő a parkolóhelyek száma is a városban. A Széchenyi út 27-29. előtt 9 parkolóhelyet alakítanak ki, míg a Kelemen Béla utcában a 12, a 14-20 és a 71. számú lakóépületek előtt összesen 60 új parkolóhelyet hoznak létre. A Rákóczi utca – Gáz utca kereszteződésben építik a körforgalmat és a két utcában 55 parkolóhelyet alakítanak ki, megkönnyítve a környéken élők parkolási gondjait.

Az első ütem munkálatainak befejezési határideje augusztus vége. A műszaki átadások a Petőfi utcában folytatódnak a héten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik