Belföld

Rekordszámú látogató a kecskeméti repülőnapon

A rekkenő hőség sem riasztotta el a látogatókat a légiparádétól, hatvanezren nézték a showt! Videóval!

Amint az  videónkból is látszik rekkenő hőség sem riasztotta el az embereket, hogy ellátogassanak a kecskeméti bázison tartott kétnapos repülőnaptól. Több ezren voltak kíváncsiak szombaton a légiparádéra, az ország minden tájáról.  A közönség megcsodálhatta a honvédség Gripen gépeit, a látványos kötelékben repülést és a vadászgépek színes csíkokkal kísért légishow-ját.

A két év kihagyás után megrendezett hétvégi parádén, amely vasárnap is tart a Magyar Honvédség gépein kívül hat külföldi – orosz, horvát, török, bolgár, olasz és spanyol – kötelék is bemutatkozik.

A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison rekordszámú, több mint hatvanezer látogató tekintette meg a minden eddiginél gazdagabb seregszemlét. A legnépszerűbb mozzanat kétségkívül a kötelékek látványos bemutatkozása volt: a magyar mellett orosz, horvát, török, bolgár, olasz és spanyol légi show is szórakoztatta a közönséget.

A kuriózumok közé tartozott a NATO Stratégiai Légiszállító Képesség (SAC) programjának keretében a pápai légi bázison állomásozó egyik C-17-es bemutatója. Ám a legkülönlegesebb „csemegét” az Orosz Vitézek elnevezésű formáció szolgáltatta Szu-27-es gépeivel, mely még soha nem járt Magyarországon, sőt Nyugat-Európában sem. A kötelék vasárnap a programban szereplő este 19 óra helyett délután 13 órakor emelkedik újra levegőbe Kecskeméten.

Az eredetileg 7 órásra tervezett, majd 11 órásra módosított szombati repülő idő végül meghaladta a 12 órát szombaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik