Belföld

Már épül a körforgalom Adyvárosban

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 08. 03. 11:24

Több éves terv egy körforgalom kiépítése a győri városrészben. A 80 millió forint értékű fejlesztés a napokban startolt el.

A vízvezetékcserével egy időben kezdődött el a beruházás Adyvárosban, egészen pontosan a Földes Gábor utca-Kodály Zoltán utca találkozásánál. A balesetveszélyes, forgalmas csomópontban az erre közlekedők régóta egy körforgalom kialakítására várnak, ez valósulhat most meg, az önkormányzat idei, úthálózat-fejlesztési programjának szerves részeként. „Az építkezés a Kuopio park ágnál indult el, jelenleg a meglévő szegélyeket és járdákat bontják a kivitelezők, hiszen a körforgalomnak jóval nagyobb helyigénye van a mostani csomópontnál. Ezt követően a posta előtti szakasznál folytatódnak a munkálatok, illetve ezzel párhuzamosan az új közvilágítási hálózat nyomvonalát is kialakítják a szakemberek” – mondta portálunknak Máthé-Tóth Péter, a város útkezelő szervezetének sajtószóvivője.

A beruházás idején terelésre és forgalomkorlátozásra is számíthatnak a területen autóval, kerékpárral, vagy éppen gyalogosan közlekedők. „440 tonna aszfaltot dolgoznak el a szakaszon, de 1400 méter hosszú szegélykő beépítésére is sor kerül. Nagyobb korlátozásra csak a körpálya aszfaltozásakor kell számítani, előzetes tervek szerint ez szeptemberben várható, a hónap végére pedig teljesen elkészülhet az új csomópont, ami a középszigeten egy fénytoronnyal is gazdagodik majd” – tette hozzá a szóvivő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.