Belföld

Ki a legjobb tarhonyakészítő?

Tápén, szombaton, a Tarhonyafesztiválon több tucat gasztronómiában jártas csapat verseng a legjobb tarhonyakészítő címért.

A kis összegömbölygetett tésztaféleséget sokféleképpen lehet elkészíteni, de állítólag bográcsban az igazi és a Tarhonyafesztiválon így fő szombaton a hagyományos magyar étek. A tápéi tarhonya egyébként nagy hagyományokkal bír, melyet az itteni asszonyok büszkén ápolnak. A Tarhonyafesztiválra nemcsak Szegedről és a város környékéről, hanem a szomszédos országokból is neveztek csapatok.

 

A Heller Ödön Művelődési Ház udvarán rotyog a finom étek a bográcsokban, a fesztivált egész napos programok kísérik. A kész ételeket két főből álló zsűri díjazza: Varga Mihály vendéglős és Rapcsányi Ferenc, a szegedi vendéglátóipari iskola tanára.

Az eredményhirdetésre délután negyed 2-kor kerül sor, a műsorok 14 órától kezdődnek, ahol a helyi népi együttesek mellett karcagi és vajdasági zenészek is játszanak majd. Nagy Imre és művésztársai operett koktéllal kedveskednek az érdeklődőknek, 17 órától pedig a Sramli Kings zenekar kissé pikáns mulatós műsora várja a fesztiválozókat. A napot hajnalig tartó vigadalom zárja, ahol a Török zenekar húzza a talp alá valót.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik