Belföld

Rendkívüli intézkedések a hőség miatt a kecskeméti repülőnapon

viz(960x640)(2).jpg (víz, )
viz(960x640)(2).jpg (víz, )

A hőség miatt a hétvégi kecskeméti repülőnapra is rendkívüli intézkedésekkel készülnek a szervezők: árnyékolókat és párakapukat állítanak fel, és vizet is osztanak a látogatóknak.

A meteorológiai előrejelzések szerint az idei Repülőnap és Haditechnikai Bemutató idején ismét nagy melegre lehet számítani. A napi csúcshőmérséklet 35 Celsius-fok körül várható. A HM ezzel kapcsolatban egyrészt felhívta a rendezvényre látogatók figyelmét az Országos Tisztiorvosi Hivatal ajánlásaira: délelőtt 11 és délután 3 óra között napvédő készítményekkel fokozottan védjék a bőrüket a leégés ellen. Ajánlott továbbá a kalap, az UV-szűrővel ellátott napszemüvegek viselése – írta a HM, megjegyezve, hogy aki teheti, vigyen magával árnyékvetőt.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a nagy melegben fogyasszanak napi két liternél több folyadékot, elsősorban csapvizet. Nemcsak palackozott és zacskózott vizet fognak osztani a helyszínen, hanem a szervezők a vízvételi helyek számát is megnövelik. Az ivóvíz felirattal jelölt kutaknál és az úgynevezett vízutánfutóknál az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által bevizsgált, ellenőrzött minőségű és megfelelő hőmérsékletű vízhez juthatnak a látogatók.

Ezzel együtt a szervezők a rendezvény területén 23 nagy méretű párakaput telepítettek, a látogatói szektorokban árnyékvető sátrakat állítanak fel.

A rendezők kérik a látogatókat, hogy fokozottan figyeljenek gyermekeikre, gondoskodjanak a folyadék-utánpótlásukról, illetve a megfelelő hallás- és UV védelemről. Abban az esetben, ha a magas hőmérséklet vagy a napsütés miatt rosszullét tüneteit észlelik (például fejfájás, szédülés, gyengeség, ájulás, láz), forduljanak a szektorokban található, vöröskereszttel jelölt egészségügyi ellátó központokhoz. A szektoron belül a Magyar Honvédség egészségügyi szakállománya fog járőrözni, míg a gurulóutak mentén az Országos Mentőszolgálat dolgozó nyújtanak segítséget szükség esetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik