Belföld

Izgalmas hétvége megannyi programmal a Balatonnál!

Válogasson a tópart legjobb programjai közül, erre a hétvégére is összegyűjtöttük a legjobbnak ígérkező eseményeket!

Balatoni halászünnep Vonyarcvashegyen

A 40 halász legendájára épülő balatoni halászünnepet több mint két évtizede szervezte meg először a vonyarcvashegyi önkormányzattal közösen a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jogelődje, a Balatoni Halászati társaság. A hagyományok ápolásának része tavaly óta a strandhalászat megrendezése, amelynek során a Balatonon egyébként már nem alkalmazott tavi hálós halászatot mutatják be úgy, hogy halászlegények helyett fürdőzők húzhatják a hálót.

A háromnapos rendezvénysorozat annak állít emléket, hogy 1729 telén Vonyarc környékén, a Szent Mihály dombnál sodort ki a szél a Balatonról egy leszakadt jégtáblát, amelyen negyven, a befagyott tavon dolgozó és elsodródott halász ért partot. Szerencsés megmenekülésük és hat odaveszett társuk emlékére megfogadták, kápolnát építenek a dombon. További részletek itt!

Vitorlásverseny a daganatos gyermekekért

Balatonbogláron vasárnap rendezik meg a II. Eurakvilo Regatta jótékonysági vitorlásversenyt a dél-dunántúli régióban élő, gyógyuló és gyógyult daganatos és leukémiás gyermekek, valamint családtagjaik számára.

A programon már reggel kilenc órától kreatív foglalkozásokkal, ügyességi játékokkal várja az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány a betegségben érintett gyermekeket, testvéreiket, szüleiket, a gyógyításukban részt vevő orvosokat, nővéreket és a szervezet tagjait egyaránt.

A közös játékot követően a Balaton Csavargőzös múzeumhajó fogadja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a balatoni gőzhajózás történetével és kipróbálhatják a hajó belsejében működő játszóházat is. Kattintson a részletekért!

Lajkó Félix Balatonfüreden

Lajkó Félixet élőben legközelebb augusztus 20-án Balatonfüreden, majd augusztus 29-én Budapesten, a Zsidó Nyári Fesztiválon hallhatja a közönség.

A hagyományoknak megfelelően idén is három héten át, augusztus 3-25. között rendezik meg a Borheteket. Huszonöt borász, valamint kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják három héten át a Borhetek látogatóit. Egy fesztivál, ami több egy gasztronómiai eseménynél, a város egyik védjegye. A borhetekről bővebben itt olvashat.

Balatoni naplemente túra

Balatoni naplemente túra egy sétahajó fedélzetén Siófok. Romantikus hajókirándulás az esti Balatonon. Ezt  a vendégek is átélhetik egy kellemes hajókázás során. A hajóút alatt igény szerint pezsgőt vagy üdítőitalt szolgálnak fel. Részletek itt!

Füredi borhetek

A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított , hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak ,valamint műsort ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. Kattintson ide a programokért!

Még több balatoni esemény és program itt található!

http://balcsi.24.hu/programok/2013/08/02/balatoni-halaszunnep-vonyarcvashegyen/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik