Belföld

Új munkaerő-piaci szolgáltatások a Csongrád megyei KISOSZ-nál

A pályázatból megvalósult új lehetőség a munkáltatókat és a munkavállalókat is segíti.

Lezárult a Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesületénél (KISOSZ) az a pályázat, amellyel a szervezet munkaerő-piaci szolgáltatásokat fejlesztett. -tájékoztatta a Szeged24-et a szervezet titkára. Pataki Andrea közölte: egy TÁMOP pályázat keretén belül a KISOSZ Csongrád megyei szervezeténél túl azon, hogy két alkalommal tartottak szakmai napot, új minőségügyi rendszert alakítottak ki és ezentúl személyre szabottan segítenek.

Ezért új szolgáltatásokat vezettek be uniós forrás bevonásával. Ilyen a munkaerő-piaci információk nyújtása munkáltatóknak, amelyben tájékoztatják a munkáltatókat a támogatott munkaerő igénybevételéhez kapcsolódó ügyintézésről, pályázati lehetőségekről, információt adnak, milyen módon, milyen csatornákon tudnak új munkaerőt felkutatni, legyen szó kiegészítő vagy folyamatos munkáról, szakképzett vagy diplomás munkaerőről. Ezen kívül segítséget nyújtanak a munkaerő toborzásában, kiválasztásában, a szükséges teendők elvégzésében (jogszabályok, bejelentések, munkaalkalmassági vizsgálat stb.).

Az álláshelyek feltárása, munkáltatói kapcsolatok erősítése is az új szolgáltatás része. Ebben lehetőséget adnak az álláskeresőknek, hogy pályázatuk, önéletrajzuk eljuthasson a potenciális munkáltatókhoz, és rendezvényen segítenek abban, hogy az álláskeresők és a lehetséges munkáltatók egymásra találhassanak.

A KISOSZ munkakörelemzésben is segít a munkáltatóknak abban, hogy optimalizálhassák a szükséges munkaköröket, az ahhoz kapcsolódó feltételrendszert, és tanácsot ad a munkáltatóknak ahhoz, hogy a munkahelyi környezet egyenlő esélyű hozzáférésű legyen és a munkáltató munkaügyeit (toborzás, felvételi, alkalmazás) az esélyegyenlőségi alapelveknek és szabályoknak megfelelően intézhesse.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik