Belföld

Megint hőségre figyelmeztetnek

Forrosag-idojaras(210x140)(3).jpg (időjárás)
Forrosag-idojaras(210x140)(3).jpg (időjárás)

Csak északkeleten marad 25 fok alatt a napi középhőmérséklet.

Három északkeleti megye kivételével az ország teljes területére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt péntekre.

Csak Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem emelkedik 25 Celsius-fok fölé a napi középhőmérséklet. várhatóan az UV-sugárzás maximuma is eléri a nagyon erős szintet.

Pénteken többnyire derült, napos időre lehet számítani. Északkeleten, keleten alakulhat ki néhol zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű, napközben 30-35 fok várható.

A hétvége sem hoz enyhülést

Szombaton napos, idő várható, csapadék nélkül, helyenként megélénkülhet a szél. A minimum-hőmérséklet 14 és 21 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 32 és 38 fok között alakulnak.

Vasárnap eleinte derült, napos idő várható, majd délután, estefelé északon, északnyugaton lehet néhol több felhő, de csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 22 fok között lesz. Napközben 30-37 fokig emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

Az országos tiszti főorvos péntektől hétfő éjfélig hőségriasztást rendelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik