Belföld

Összenyitják a Zichy ligetet és a Fő utcát

fehérvár (zichy-liget, )
fehérvár (zichy-liget, )

Forgalomkorlátozások lépnek életbe az augusztusi ünnepi rendezvények idejére Székesfehérváron. Augusztus 3-tól 21-ig lezárják a Mátyás király körút Zichy liget előtti szakaszát.

Forgalomkorlátozások:

A Belváros meghosszabbításaként összenyitják a Zichy ligetet és a Fő utcát. Ezért megváltozik több utca forgalmi rendje. A Zichy liget-végi útszakasz a Mészöly Géza utca folytatásában kétirányú lesz, a Megyei Bíróság előtti oldalon a megállás és várakozás nem lesz lehetséges. A Zichy liget melletti egyirányú útszakasz kétirányú zsákutca lesz, bejárat a Mészöly Géza utca felől.

A Mészöly Géza utca – Malom utca – Zichy liget csomópont forgalmi rendje megváltozik, a liget melletti út és a Malom utca lesz az alárendelt irány, a Mészöly Géza utca lesz a főirány.

A Dózsa György úton a városból kivezető irány belső forgalmi sávjából a balra kanyarodás a Zichy liget felé megengedett lesz. A Dózsa György út és Ányos Pál utca közötti összekötő útszakaszon a megállás és várakozás tilos lesz, a helyközi autóbuszjáratok kanyarodása miatt.

Az augusztus 3-án életbe lépő forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások érintik az Alba Volán Zrt. távolsági-, helyközi és helyi járatait is.

A vasárnaptól augusztus 20-ig, a Mátyás király krt. a Zichy liget – Fő u. közötti szakaszának lezárása miatt a Mór-, valamint Zámoly irányából közlekedő távolsági-, és helyközi járatok a Várkörút – Budai út terelőútvonalon közlekednek.

A Mór-, valamint Zámoly irányába közlekedő távolsági-, és helyközi járatok a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – III. Béla k. tér  terelőútvonalon közlekednek. A járatok a III. Béla király téren a helyközi megállóban állnak meg.

A Lovasberény irányból/irányába közlekedő helyközi járatok Várkörút – Budai út terelőútvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozásban érintettek a helyi autóbuszjáratok is.

A „16″-os autóbuszvonal járatai mindkét irányban Liget sor – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek. Kimaradt megállóhely: Ybl M. ltp.

A „17″-es autóbuszvonal járatai mindkét irányban Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget –  Dózsa Gy. út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek: Szabadságharcos út, Ybl M. ltp.

A „26″, „26A”, 26G”, „27″ és „38″-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. utca terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek: Ybl M. ltp.

A terelés miatt a „26″. „26A”, 26G”, „27″ és „38″-as autóbuszvonalon közlekedő járatok esetében – főként a délutáni csúcsidőszakban – jelentősebb késések várhatók, így kérik a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a hivatásforgalmi járatok igénybevétele esetén ezt fokozottan vegyék figyelembe!

A terelésben érintett helyi autóbuszjáratok az Ybl M. ltp. megállóhely helyett kifele irányban a terelőútvonalon rendszeresített Uszoda elnevezésű megállóhelyen állnak meg. A járatok a III. Béla király tér elnevezésű megállóhelyen nem állnak meg.

A belső végállomás felé közlekedő járatok a Mészöly Géza utcában a Sár utca kereszteződés után ideiglenes megállóhelyen, valamint a Palotai úton lévő Gellért utca elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik