Belföld

Lehet Más a szoptatás?

szoptatas(1)(960x640).jpg (szoptatás)
szoptatas(1)(960x640).jpg (szoptatás)

A szoptatási segédeszközök állami támogatását sürgeti az LMP.

Az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be azért, hogy az állam ne csak a különböző csecsemőtápszereket, hanem a kisbabák anyatejes táplálását is támogassa.Ezt Szél Bernadett, a párt társelnöke, független országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön az anyatejes táplálás világnapja alkalmából.

Mint mondta: növelni kellene azon csecsemők arányát, akik a különböző tápszerek helyett anyatejet kapnak, mert jelenleg a magyar babák mindössze harmada eszik kizárólag anyatejet élete első félévében. Szél Bernadett szerint a helyzetet rontja, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár milliárdos nagyságrendben finanszírozza a különböző tápszerek vásárlását, miközben a szoptatáshoz szükséges segédeszközöket nem támogatja az állam, holott azok sokszor nélkülözhetetlenek az anyatejes tápláláshoz, ami több tízezer forintos kiadást jelent a családoknak.

Az LMP ezért országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amellyel azt szeretné elérni, hogy a kormány dolgozza ki ezen segédeszközök állami támogatási rendszerét. Kezdeményezésük alapján a különböző szervi vagy idegrendszeri problémával rendelkező, koraszülött gyermekek után járhatna segítség, továbbá az ikreket nevelő, az anyatejet adományozó és az örökbefogadó szülők is támogatást kaphatnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik