Belföld

Gyurcsány néz le ránk mindenhonnan

gyurcsány (gyurcsány)
gyurcsány (gyurcsány)

Óriásplakát-kampányt indít a DK, a főszerepben Gyurcsány Ferenccel. A Fidesz fanyalog. Korábban a Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátolta tele Budapestet a volt miniszterelnökkel.

“Magyarország nem kér többet a bukott baloldal imázsából” – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció imázskampányára, amely 8 millió forintból valósul meg. A pénzt a DK képviselői dobták össze, a kampány főszereplője pedig nem más, mint Gyurcsány Ferenc. Ő mosolyog majd ránk, három üzenetet közvetítve, melyek a következők: Demokratikus Koalícó, Gyurcsány Ferenc új pártja, Összefogással a köztársaságért.

A DK azt nem magyarázta meg, miért írták azt a DK-ra, hogy Gyurcsány “új pártja”, azt viszont elmondták, hogy az akció célja kettős. Egyrészt összefogásra szólítja fel az ellenzéki pártokat, másrészt még erősebben meg kívánják ismertetni a DK nevét a közvéleménnyel. Ez rájuk is fér, egy felmérés szerint például alig 0,4 százalékos a támogatottságuk. Ha ezer embert kérdeztek a készítők, akkor ez annyit jelent, hogy alig 4 ember mondta azt, hogy a DK neve mellé húzná az X-et.

Forrás: Facebook

A kampány az óriásplakátok augusztus 5-ig befejeződő kihelyezésével indul. A sorozat második eleme a Facebookon folytatódik, majd szórólapozással és aktív utcai jelenléttel, kitelepülési sorozattal fejeződik be. Több mint félezer plakát kerül ki utcákra, terekre, elsősorban vidéken és kistelepüléseken.

A Fidesz erre azt mondja, hiába ragasztja tele az országot plakátokkal és szép szavakkal a bukott baloldal, a magyar emberek jól tudják, hogy a baloldalon semmi sem változott: ugyanazok vannak újra együtt, akik egyszer már tönkretették az országot. A Gyurcsány-Bajnai-korszak “imázsából” a párt szerint nem kérnek többet a magyar emberek, mert az egyenlő a korrupcióval, a maffiabaloldallal, a hazudozással, a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikával, a munkanélküliséggel és az eladósodással.

Úgy tűnik egyébként, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a kampány legnagyobb celebje, a sztárnak ugyanis nem ez az első fellépése. Korábban épp a Fidesz-közeli CÖF ragasztotta tele Budapestet Gyurcsány és Bajnai képével, a szöveg akkor ez volt: “Együtt tették tönkre az országot”. Népszerűek a jobboldalon emellett a Maffiabaloldal feliratú molinók is, melyeken szintén Gyurcsány Ferenc az egyik fő karakter.

Kedvenc képünk egyébként nekünk is van Gyurcsány Ferencről, ez.

Szerencsére szarvas is felfedezte a hírt, ez lett belőle:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik