Belföld

Vitorlásverseny a daganatos gyermekekért

Balaton (balaton)
Balaton (balaton)

Balatonbogláron vasárnap rendezik meg a II. Eurakvilo Regatta jótékonysági vitorlásversenyt a dél-dunántúli régióban élő, gyógyuló és gyógyult daganatos és leukémiás gyermekek, valamint családtagjaik számára.

A programon már reggel kilenc órától kreatív foglalkozásokkal, ügyességi játékokkal várja az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány a betegségben érintett gyermekeket, testvéreiket, szüleiket, a gyógyításukban részt vevő orvosokat, nővéreket és a szervezet tagjait egyaránt. A közös játékot követően a Balaton Csavargőzös múzeumhajó fogadja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a balatoni gőzhajózás történetével és kipróbálhatják a hajó belsejében működő játszóházat is – közölte a szervezet az MTI-vel.

A verseny rajtját 11 órakor tartják, a megmérettetés egy rövidített túraverseny keretében a Balatonboglár előtti vízterületen zajlik majd. A játékos pályaverseny után minden résztvevőt vendégül látnak ebédre, amelyet a díjak kiosztása követ. A 2012-es évhez hasonlóan az Eurakvilo Regatta szervezői idén is várják azoknak a hajósoknak jelentkezését, akik vállalják a gyermekek és kísérőik vasárnapi vitorláztatását a versenyen való részvételtől függetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik