Belföld

Lendületben a vásárhelyi kézilabda

A Klauzál Iskola tornacsarnokában és udvarán zajlik a Koczka Kézisuli második nyári táborának labdás edzése. Odaadó oktatók, lelkes gyerekek, kitűnő alapok a sporthoz - Galéria.

A Koczka Gergő vezette kézisuli – bár általa is bevallottan – nem minden nehézség nélkül kezdte vásárhelyi működését, mára azonban elmondható, hogy hiánypótló és csaknem egyedülálló dolgot indított el.

A nyári tábor már tavaly is hatalmas siker volt, idén pedig, ha ötöt csinálnak akkor is megtelt volna, mondta el Koczka Gergő. Az egyesület sportolói is igényelték, de vidékről is rengetegen jelentkeztek. A nyári tábor a jelentkezésre is kiváló alkalom, hiszen mindent az elejéről kezdenek. A napokon a kézilabda dominál, de nagyon sok játék is tarkítja a programokat.

A stabil csapattagok nagyon összeszokottak, ragaszkodnak egymáshoz, szívesen vannak együtt, a szülők pedig maximálisan támogatják a csapatot. Ennek megfelelően az országos bajnokságban is megmutatkoztak az erények tavaly. A fiúk és lányok külön edzenek, és láthatóan nagyon élvezik, mindenki csak a legjobbakat tudta elmondani a táborról és az egyesületről

Ősszel indul a komoly munka, a bajnokság, ám a szivacskézilabdát a szövetség részéről kissé megreformálták. A nagyobb korosztály számára a megyei, majd területi, és az országos bajnokság küzdelmei nyújtanak kihívást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik