Belföld

Csütörtöktől megszűnik az egyvonalas bérlet, jön a gyűjtőjegy!

Tíz darabos gyűjtőjegyet is vásárolhatunk augusztus elsejétől, mellyel pénzt spórolhatunk, ugyanakkor megszűnik az egyvonalas bérlet. Lehetőségünk nyílik 24 órás bérlet megváltására.

Új menetjegy-típus a gyűjtőjegy: Augusztus 1-jétől bevezetésre kerül a kedvezményes árú, 10 db-os gyűjtőjegy.

A 10 db-ból álló kedvezményes árú gyűjtőjegy ára a 10 db gyűjtőjegyre vonatkozik. A gyűjtőjegy kizárólag menetjegy- és bérletkiadó automatából vásárolható. A gyűjtőjegyre egyébként a menetjegyre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.Gyűjtőjegy esetén a számlaadás feltétele, hogy az adott gyűjtőjegyhez tartozó valamennyi (10 db) gyűjtőjegyet együtt kell bemutatni.

A tanulóbérlet változása: A tanulók bérletének ára nem változik, de a jövőben a szeptember hónapra váltott tanulók bérletének érvényessége nem augusztus 27. napjának nulla órájától, hanem szeptember első napjának nulla órájától kezdődik.

Megszűnő bérletek: Az egyvonalas bérlet minden típusa és a tanulók szemeszterbérlete augusztus 1-jétől megszűnik.

Az összvonalas bérleteket felváltó általános bérletek: Augusztus 1-jétől az összvonalas bérlet helyett általános bérlet kerül bevezetésre.

Egyéb információk, árak és tudnivalók a Kisalföld Volán honalpján olvashatók!

Az általános bérletek az érvényességi időn belül a menetrendben meghirdetett minden helyi autóbuszvonalon korlátlan számú utazásra jogosítanak.

Az általános bérletek – a hétnapos és a 24 órás bérletek kivételével – csak az előírt arcképes bérletigazolvánnyal együtt érvényesek és csak így jogosítanak az utazásra.

A hétnapos bérlet a személyazonosító igazolvánnyal, az útlevéllel vagy a kártyaformátumú vezetői engedéllyel együtt jogosít az utazásra.

Új bérlettípus a 24 órás bérlet: A 24 órás bérlet bármely kezdőnappal és időponttól (óra, perc) váltható, és az érvényességének kezdetétől számított 24 órán át (a bérleten feltüntetett időpontig) érvényes azzal, hogy az érvényesség idején belül megkezdett utazás annak lejárta után még befejezhető. A bérlet a rajta feltüntetett időpont előtti időszakra utazási jogosultságot nem keletkeztet.

A bérlet kizárólag a menetjegy és bérletkiadó automatákból vásárolható és külön igazolvány nélkül jogosít utazásra. A bérlet használatára az a személy jogosult, aki azzal az utazást megkezdte. Érvénytelen és a Szolgáltató bevonja azt a 24 órás bérletet, amelyet az utazás megkezdése után átruháztak.

A változással nem érintett bérletek: A nyugdíjasok bérletének továbbá a hétnapos bérlet ára és érvényessége nem változik.

Menetdíj visszatérítésére vonatkozó szabályok: Árváltozás esetén az előre megváltott menetjegy határidő nélkül, az előre megváltott bérlet az érvényességi idején belül felhasználható utazásra.

A Szolgáltató a bérlet árát – visszaváltás esetén – érvényességének megkezdése előtt kezelési költség levonása mellett visszatéríti.

Az általános havi bérlet árának fele – kezelési költség levonásával – akkor téríthető vissza, ha annak érvényessége már megkezdődött, és azt az utas a tárgyhó 15. napján pénztárzárásig visszaváltja.

Az általános 30 napos bérlet árának fele – kezelési költség levonásával – akkor téríthető vissza, ha annak érvényessége már megkezdődött, és azt az utas a bérlet érvényességének 15. napján pénztárzárásig visszaváltja.

Az általános negyedéves bérlet árának a maradványértéke – kezelési költség levonásával -akkor téríthető vissza, ha annak érvényessége már megkezdődött. A maradványérték számítása a következő:

a) az érvényesség első hónapjának 15. napjáig a bérlet árának 5/6-od része, az első hónap további részében 4/6-od része,

b) az érvényesség második hónapjának 15. napjáig a bérlet árának 3/6-od része, a második hónap további részében 2/6-od része, vagy

c) az érvényesség harmadik hónapjának 15. napjáig a bérlet árának 1/6-od része, a harmadik hónap további részében maradványérték nem vehető figyelembe.

A félhavi bérlet, a hétnapos bérlet és a 24 órás bérlet ára, ha annak érvényessége már megkezdődött, nem téríthető vissza.

A tanuló és a nyugdíjas bérlet ára, ha annak érvényessége már megkezdődött, nem téríthető vissza.

Az utazásból kizárt utas részére a szolgáltató a menetdíjat nem téríti vissza.

Az elveszett vagy a bevont menetjegyért, bérletért menetdíj visszatérítés nem jár.

Menetdíj visszatérítés kizárólag a menetjegy és a bérlet visszaadása ellenében történik. Ennek hiányában menetdíj visszatérítést a szolgáltató semmiféle igazolásra nem teljesít. A gyűjtőjegy ára csak abban az esetben téríthető vissza, ha az adott gyűjtőjegyhez tartozó valamennyi gyűjtőjegy hiánytalanul visszaadásra kerül. Abban az esetben, ha a visszaváltásra hozott menetjegy, gyűjtőjegy vagy bérlet után egyszerűsített számla került kiállításra, csak az eredeti számla bemutatása esetén van lehetőség a visszaváltásra.

A menetdíj-visszatérítés kezelési költsége a menetdíjból visszafizetésre kerülő rész 20%-a, de legfeljebb bruttó 500,- Ft (nettó 393,7 Ft).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik