Belföld

Csak átmeneti a felfrissülés

uszas(960x640)(1).jpg (úszás, )
uszas(960x640)(1).jpg (úszás, )

A hőség miatt kiadott figyelmeztetéseket mindenhol visszavonta, az erős szél miatti másodfokú figyelmeztetéseket pedig mérsékelte a meteorológiai szolgálat kedd hajnalban. A viharos szél és a heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben több megyében.

A veszélyjelzés szerint tizenkét megyében – Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest – továbbá Budapesten kedden 70 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is számítani lehet. Emiatt ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben. E szerint magas hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a tavakon.

Többnyire gomolyfelhős, napos időre van kilátás, ugyanakkor a Tiszántúlon délelőtt még erősen felhős lesz az ég, zápor, zivatar is várható, majd délután már csak északkeleten lehet zivatar, de ott heves zivatarok is előfordulnak felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Zivatartól függetlenül is többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 30 fok között alakul. Késő este 19, 24 fokra számíthatunk-írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Köpönyeg.hu szerint szerdától legalább jövő hét hétfőig napos, száraz, meleg időjárásra számíthatunk. A szél mérsékelt marad, esetleg a keleties szél élénkülhet meg. A hőmérséklet újra emelkedik, többnyire 29 és 35 fok között alakulhat délutánonként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik