Belföld
kínaiak (kínaiak, )

Szecsuáni gyerekek jönnek Magyarországra

24.hu
24.hu

2013. 07. 29. 10:42

Ujhelyi István, az Országgyűlés Alelnökének meghívására 50 szecsuáni kisgyerek és kísérőik érkeznek Magyarországra, hogy tizenkét felejthetetlen napot töltsenek el hazánkban.

A gyerekek a tavaszi, kínai Szecsuán tartománybeli földrengés áldozatai, akiknek szülei, közeli hozzátartozóik vesztek oda a szörnyű tragédiában.

A kisdiákok Zánkán, Szegeden és Budapesten töltenek el néhány napot, ahol magyar leckével, balatoni kirándulással, sümegi várjátékok megtekintésével, hajókázással, budapesti városnézéssel és szegedi szabadidős programokkal igyekeznek megismertetni a szervezők Magyarország kultúráját, mindennapi életét a csoporttal.

A program fő szervezője az Új Világhíd Alapítvány, kínai társszervezője, a China Foundation For Piece and Developement, amely Kínai Külügyminisztérium háttérszervezete, de a szervezésében nélkülözhetetelen segítséget nyújt a Budapesti Kínai Nagykövetség és Xiao Qian Nagykövet Úr, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet, valamint Magyarországon működő kínai cégek és a Táncsics Mihály Alapítvány is részt vállaltak a nemes cél érdekében.

Az Új Világhíd Alapítvány – melynek tisztletbeli elnöke dr. Ujhelyi István – 2011-ben alakult, azzal a céllal, hogy Európa és Ázsia között partnerségi hidat hozzon létre. Ezen felül a fontos a távol-keleti és a magyar nép közötti kulturális, diplomáciai, szakmai és gazdasági kapcsolatok erősítése. Annak elősegítése, hogy a két ország jobban megismerje egymás kultúráját, hagyományait, gondolkodásmódját a ma és a holnap világáról.

Az Alapítvány egyedüli magyarországi partnere a kínai állami vezetés által irányított CAFIU (Chinese Association For International Understanding), melynek kiemelt célja, hogy Kínát megismertesse a világ különböző országaival partnerszervezetein keresztül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.