Belföld

Százezer Mercedes készült már Kecskeméten

Mercedes(430x286)(1).jpg (Mercedes)
Mercedes(430x286)(1).jpg (Mercedes)

Kevesebb mint 16 hónappal a hivatalos gyármegnyitó után hétfőn legördült a százezredik személygépkocsi a kecskeméti Mercedes-Benz gyár gyártósoráról.

Sztipichné Kozári Edina közleménye szerint a kizárólag Kecskeméten gyártott, fehér, bőrkárpitozású jubileumi Mercedes-Benz CLA magyar tulajdonoshoz kerül.

Frank Klein, a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a csúcsminőségű autó elkészítését a legfiatalabb Mercedes-Benz gyár számára.

A CLA modell a világ legjobb légellenállási-együtthatójával (cw 0,22), avantgárd kupédizájnnal és kívánságra 4MATIC összkerékhajtással készülő autó, amellyel a márka új kategóriát hozott létre. Keret nélküli ajtóival a CLA a Concept Style Coupé koncepcióautó formavilágát helyezi át közvetlenül a sorozatgyártásba. Az újdonság alapfelszerelései között megtalálható a radartámogatású fékrendszer, amely 7 kilométer óránként sebességtől figyelmezteti a vezetőt az akadályra és a fékpedál megnyomásakor precízen szabályozott fékezést kezd meg.

A kecskeméti gyár a rastatti üzemmel együttműködve gyártja a Mercedes-Benz új kompaktautó-generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitás-kihasználtságának rugalmas és optimális irányítására.

A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően, 2012 márciusában adták át, és azóta az egyik legmodernebb és környezetbarát technológia segítségével gyártja a B-osztályt, valamint 2013 januárja óta második modellként az új, négyajtós kompakt CLA kupét.

Az időközben több mint 3000 főre bővült helyi munkatársi létszámmal a gyár a régió legvonzóbb munkáltatója lett – nem utolsósorban köszönhető ez a gyár munkatársait jellemző magas fokú szakképzettségnek, valamint annak az úttörő kezdeményezésnek is, hogy a vállalat magyar partnerekkel közösen – német mintára – meghonosította a duális szakképzést és a duális főiskolai képzést.

A kecskeméti régió hosszú távú erősítése és a magyar járműipar központjaként történő megszilárdítása volt a célja azon stratégiai partnerségi megállapodásnak, amelyet a Daimler AG 2012-ben a magyar kormánnyal írt alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik