Belföld
Ivoviz(960x640)(1).jpg (ivóvíz)

Ivóvízrendszer-fejlesztési program fejeződött be Békésben

24.hu
24.hu

2013. 07. 29. 16:35

Befejeződött az a közel félmilliárdos, uniós támogatású beruházás, amelynek eredményeként biztonságos környezetbe kerülnek az Alföldvíz Zrt. kezelésében lévő sérülékeny földtani környezetben üzemelő ivóvízkutak Békés megyében.

A beruházás alapvető célja az emberi tevékenységből származó szennyezések megelőzése, a természetes, jó vízminőség megőrzése.

Az uniós támogatású projektre mintegy 466 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Alföldvíz Zrt. Az építési munkák tavaly év végén kezdődtek. A projekt közel kétszázezer ember ivóvízellátását érintette 34 településen. A beruházás az Újkígyós, Medgyesbodzás, Kevermes–Lökösháza, valamint Kunágota, és Dombegyház községi vízbázisokat érinti a Maros hordalékkúpon. A legtöbb munkát az újkígyósi vízbázis területén végezték, ezek a beruházás negyven százalékát tették ki.

Az egyik leglényegesebb feladat a kútaknák kiépítése volt, egyebek mellett felújították a területet övező járdákat és új bejáró utakat valamint parkolókat alakítottak ki. A telephelyekről az összes hulladékot elszállították. Valamennyi helyszínen kiépült a belső csapadékvíz-hálózat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.