Belföld

Kiterjedt tüzek szerte az országban

Tuz(960x640)(25).jpg (tűz, )
Tuz(960x640)(25).jpg (tűz, )

15 hektár tarló, tíz hektár gabonatábla és vasúti töltés lángolt.

Somogyszentpálon 15 hektáron ég a tarló, és bálák is kigyulladtak – tájékoztatta Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap délután az MTI-t. Egy 60 hektáros terület negyede áll lángokban, és két ott álló pótkocsin lévő bálák is kigyulladtak. A tüzet a Marcaliból és Keszthelyről érkezett tűzoltók oltják.

Gabonatáblában ütött ki tűz vasárnap Nógrád megyében, Szécsénke község határában. A tűzben tíz hektárnyi árpa égett le – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-vel. Húsz hektárnyi területre terjedt ki a tűz, a gabonatábla mellett öt-öt hektárnyi száraz füves rész és tarló is leégett. A tüzet, amely lakóépületeket és erdőt is veszélyeztetett, a balassagyarmati tűzoltók oltották el.

Foltokban ég a bozótos, illetve a száraz fű Dunakeszi és Sződliget között a vasúti töltés mentén, emiatt a váci vasútvonalon késésekre lehet számítani – közölte a katasztrófavédelem és a Mávinform vasárnap délután az MTI-vel. Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a váci vasútvonal mentén több helyen is lángra kapott az aljnövényzet: tüzet jelentettek például Dunakeszi-gyártelepről, Göd belterületéről, illetve Sződligetről is.
A vasúti töltés mentén foltokban égő bozótost, illetve száraz füvet a váci és a gödöllői tűzoltók folyamatosan haladva oltják – tette hozzá a szóvivő.

A Mávinform ügyeletesének tájékoztatása szerint az avartűz miatt a váci vonalon közlekedő vonatok egy ideig csak 40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek. A korlátozás nyomán az érintett vonalon 15-20 perces késéssel számolhatnak az utazók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik