Belföld

Kerestük, de nem találtuk a hibát a koncertben

Letisztult hangok, remek rock és blues dalok, kitűnő hangulat jellemezte a Rockefeller zenekar koncertjét pénteken este Vásárhelyen, melyet még a város külföldi vendégei is elismeréssel hallgattak.

Július 5-én indult és augusztus 10-én ér véget a Raktár Café és a BFMK közös rendezvénysorozata, melyben minden pénteken és szombaton utcai zenével várják a közönséget a sétáló utcára. A technikát és a hangot a BFMK, minden mást, így az italt és helyet a Raktár biztosít ezekre az estékre, melyek mindig változatos zenei kikapcsolódást nyújtanak a kilátogatóknak.

A Rockefeller péntek koncertje mégis kicsit más volt. A zenekar többnyire dinamikus, hangos és zúzós rocknótákat játszik, most azonban a különleges helyszín miatt sok változtatásra volt szükség. Halkabb, tisztább dallamok, lágy énekhang, több lírai nóta jellemezte az erre az estére összeállított repertoárt, mondta el Fazekas János énekes. Erre a napra még nagyobb szerepet kapott az együttes énekesnője, vokalistája Tóth Anita, aki több dalt is vállalt, többek között No Doubt, Guns N Roses és egy üdítően különleges Republic dal formájában. Emellett a zenekar nemrég elhuny gitárosára, Balla Mihályra emlékezve elhangzott kedves dala, a Most múlik pontosan.

A Rockefeller igazi zenekarként, egységként működött ezen az estén, magyar és angol nyelvű dalaikat még a térre sereglett távol-keleti vendégek is örömmel hallgatták, ehhez persze a tökéletes hangosítás is hozzájárult. A kevéssé ismert Török Ádám, vagy Prognózis dalok nagyszerűen megfértek a Szerelem első-második vérig filmek dalaival, Bikini számokkal, vagy U2 slágerrel.

A szervezők pedig meglepetéssel, badacsonyi és szekszárdi borok kóstolásával készültek, így nem csoda, hogy a sétálóutca szépen megtelt. Szombaton este a szegedi Blues Bells ad koncertet, míg a Rockefeller egy hét múlva a Kishomoki kavalkád esti bulifelelőse lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik