Belföld

Fehérváron tettek ünnepélyes esküt az altisztek

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 07. 27. 16:17

Mintegy nyolcvan katonát avattak ünnepélyes keretek között altisztté,ma délelőtt Székesfehérváron.

A katonai hivatás nemzeti ügy. A Magyar Honvédség katonáinak léte, felkészültsége, felszereltsége, nemzeti és európai elkötelezettsége, hazájához való hűsége és szolgálata rendkívüli anyagi és szellemi érték – szögezte le Vargha Tamás a mai altisztavatási ünnepségen.

A Városház téren felsorakozott, mintegy nyolcvan altiszthez szólva az államtitkár közölte: a Magyar Honvédségnek éppen ilyen, szakmailag jól felkészült, a haza és a szolgálatteljesítés iránt elkötelezett katonákra van szüksége feladatai végrehajtásához. Hozzátette: a haderő számít a frissen avatott altiszti állományra, az altisztek pedig minden körülmények között számíthatnak a honvédség vezetésére- írja a honvedelem.hu.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese köszöntőjében azt mondta: az altisztek felemelő, de egyben súlyos fogadalmat tesznek a haza védelmére, amely meghatározza tetteiket, döntéseiket. Eskütételükkel az avatandó altisztek a haderő gerincét alkotó altiszti testület tagjaivá válnak.

Az ünnepséget követő állófogadáson dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették, hogy a Szent István emlékévben Székesfehérváron avassák fel az altiszteket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.