Belföld

18 lyukat akar Széles Gábor

Szeles-Gabor(960x640)(3).jpg (széles gábor)
Szeles-Gabor(960x640)(3).jpg (széles gábor)

A milliárdos nagyvállalkozó golfpályát nyitna Zalában.

18 lyukú, nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas golfpályát nyitna Zalacsányban Széles Gábor – számol be a Napi Gazdaság alapján a hvg.hu.

A Napi szerint a vállalkozó már megvette a háromcsillagos hotelként működő Batthyány Kastélyszállót, hogy wellnesshotelt és egy 160 hektáros golfpályát alakítson ki.

Mint a cikkből kiderül, az eredeti ötlet nem Széles Gábor fejéből pattant ki, mivel a kétezres évek közepén egy magyar–ír konzorcium már elképzelt a faluban egy hasonló ingatlanfejlesztést.

A Zala Springs Resort szintén nemcsak golfpályát, hanem wellness- és konferencia-központot, 2600 négyzetméteres fürdőt, ötcsillagos, 400 férőhelyes szállodát, rezidenciát, villákat, üzleteket, sőt még sorházakat is tervezett a területen.

Abban bíztak, hogy az ingatlanokat 110 és 600 ezer euró közötti áron értékesíthetik, és a fejlesztés zöme 2010 végére befejeződhet. A válság azonban közbeszólt, a Zala Springs Resort a komplexum további kiépítéséhez nem kapott hitelt, ráadásul a kialakított telkeket sem tudták eladni, ami pedig elengedhetetlen lett volna a folytatáshoz.

A tervek szerint Széles pályája a jövő év nyarára készülhet el teljesen – írja a Napi Gazdaság.

Arról nincs hír, hogy a golfpálya része lesz-e Széles energiacellás tervének, amelyikről azt állítja, ha bejön, akkor jövőre Orbán Viktor megint kétharmaddal fog nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik