Belföld

Hűsítés: járdákat, sétálóutcákat is locsolnak Győrben

A kánikulára való tekintettel csütörtöktől, délelőtt 10 órától 18 óráig locsolják a tömegközlekedési útvonalak locsolását. A belvárosban egy kisebb gép segítségével szintén csütörtöktől kerül a frissítő víz a sétálóutcák, a szélesebb járdák és a szűkebb közlekedő utak burkolatára.

A napokban a hőség és a szárazság ad külön feladatokat. A csapadék nélküli tartós meleget a közterületeken található virágok, cserjék és fák egyaránt megérzik. A díszítő érték megtartásához az egynyári virágágyások, virágládák, virágoszlopok esetében napi szintű öntözés szükséges, amelyet a GYŐR-SZOL Zrt. 22 és 06 óra között valósít meg, biztosítva ezzel a növények vízszükségletét.

A szárazság és a meleg miatt a közterületen élő cserjéken és fákon helyenként elváltozásokat érzékelhetünk. A kéreghullás, a lombhullás és a betegségekre történő fokozott hajlam mind a vízhiányra vezethető vissza. Éppen ezért kellett többek között július 18-áról július 19-ére virradóan éjszaka gombabetegségek és rovarkártevők ellen permetezni. Az előírt fapótlások során elültetett több mint 500 darab fiatal facsemetét a GYŐR-SZOL Zrt. öntözi – szerepel a társaság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik