Belföld

Az NNI nyomoz trafikmutyi ügyben

nemzeti dohánybolt (nemzeti dohánybolt, trafik, cigaretta, )
nemzeti dohánybolt (nemzeti dohánybolt, trafik, cigaretta, )

A Népszava szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Tanúként hallgatták ki az NNI munkatársai Buzási Lászlót, a Szoboszlói Színes lap szerkesztőjét, annak a levélnek az ügyében, amelyet állítólag Kocsis Róbert, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes alelnöke, a párt szoboszlói elnöke írt Bodó Sándor parlamenti képviselőnek, a megyei közgyűlés fideszes elnökének arról, hogy náluk kik kapjanak trafikot, s kik nem. Az NNI jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen – írja a lap.

A portál május 3-án tette közzé azt a “Szia, Sanyi!” megszólítással kezdődő levelet, amelyben valaki a trafikkoncesszióra jelentkezők listájához fűzött észrevételeket. A levélben javasolt három név mindegyike megtalálható a trafiknyertesek listáján. A levélben, amelyet még áprilisban dobtak be a portál főszerkesztőjének postaládájába, egyebek mellett az olvasható: “egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk, meggondolandó. Ráadásul konkurenciát támaszt annak, aki velünk van ősidők óta!” – emlékeztet a a Népszava.

A két kormánypárti képviselő – akiket akkor politikai pályafutásuk befejezésére szólított fel az MSZP – azonnal elhatárolódott a levélben foglaltaktól. Bodó kijelentette: “A sajtóban megjelent, zavaros és politikai erkölcsömmel összeférhetetlen levéllel kapcsolatos információkat egyértelműen visszautasítom.” Hozzátette: “Ilyen levelet nem olvastam, a trafiküggyel egyáltalán nem foglalkoztam.” Kocsis azt mondta: nem leveleznek a megyei közgyűlés elnökével, ugyanis napi kapcsolatban vannak, és közölte, hogy nem vonul ki a közéletből.

Buzási örül, hogy végre valami megmozdult trafikmutyiügyben. A portál szerkesztője a Népszavának elmondta, az NNI munkatársai kétszer jártak nála az elmúlt hetekben, és minden apró részletre kíváncsiak voltak, ami az üggyel kapcsolatba hozható. Minden információt, tárgyi bizonyítékot átadott, ami segítheti a nyomozást, mert véleménye szerint mindenkinek érdeke, hogy kiderüljön, “hogyan mennek a dolgok kis hazánkban”. A honlapot egyébként valakik még tavasszal kétszer feltörték, de Buzási mindig újra elindította.

A Hír24 korábban megtudta, a levelet másolatban kapta meg a lap szerkesztősége. Akkor kérdésünkre, miszerint akkor honnan tudták, hogy eredeti, Buzási László azt mondta: „Biztos helyről kaptuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik