Belföld
m43-as(960x640).jpg (autópálya, m43s)

A jövő év végéig elkészül az M43-as határig tartó szakasza

24.hu
24.hu

2013. 07. 25. 14:00

Az Új Széchenyi Terv támogatásával a Királyhegyest Makóval összekötő mellékút Csongrád megyei, 4 kilométeres szakaszát hozták rendbe mintegy 488 millió forintból.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan több mint 660 kilométernyi alsóbbrendű mellékút újul meg idén. Az összesen 87 milliárd forintos fejlesztési forrást az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával használhatja fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. A közútkezelő az év végéig összesen 14,16 milliárd forintot fordíthat felújításokra a dél-alföldi régióban.

A 4424 jelű út felújított szakasza többek között Makó ipari parkjának megközelítését is biztosítja, a közlekedők az összekötő úton érik el az M43 autópályát. A beruházás elsődleges célja a burkolat megerősítése volt. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat. Az útszakaszon egy körforgalmú csomópontot is létesítettek, elkészült egy új autóbuszöböl is. Új árkokat alakítottak ki, a már meglévőket kitisztították, a közúti jelzőtáblákat fóliás kivitelűekre cserélték. A közútkezelő és a Regionális Fejlesztési Ügynökség a sikeres projektzárások utáni években kiemelt figyelemmel kíséri az út állapotát, hogy az tartósan kiváló minőségű maradhasson.

A szakminisztérium kiemelt feladatként kezeli a megkezdett fejlesztések továbbvezetését az országhatárig. A makói térség forgalmi helyzetét jelentősen javítja majd az M43 befejező, 23,1 kilométeres szakaszának megépítése. A nettó 46,5 milliárd forintos beruházás várhatóan a jövő év végéig elkészül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.