Belföld

Politikai hátszéllel érkezik a Madách-ba az új igazgató?

Szülők nyílt levélben hívják fel a kormánymegbízott figyelmét, hogy ne a remek politikai kapcsolatokkal rendelkező, most Szegedre költőző, hanem az évek óta ott tanító és megbecsült tanárt nevezze ki a Madách iskola igazgatójának.

“A kormánymegbízottnak és a kormányhivatalnak semmiféle szerepe nincs az iskolaigazgatók kiválasztásában. Az eljárás lebonyolítása egy másik minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó terület” – reagált a hvg.hu megkeresésére a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mikor a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában zajló igazgatóválasztásról tettek volna fel kérdéseket.

Az eljárási szabályok alapján a kormánymegbízottnak valóban nincs döntési joga a területén működő iskolák vezetőjének kiválasztásában, mégsem véletlen, hogy a Madách iskola sorsáért aggódó szülők mégis B. Nagy László csongrádi kormánymegbízotthoz (egyben fideszes országgyűlési képviselőhöz) fordultak egy, a megyei napilapnak küldött nyílt levélben -írja aHVG.

Az igazgatói posztra lett egy belső jelölt, Peti bácsi. Megfontolt matektanár, imádják a gyerekek, van vezetői alkata, támogatja a tantestület többsége és a szülői munkaközösség is. Csakhogy váratlanul feltűnt a másik pályázó, és hamar kiderült, hogy valakinek a valakije: egy országos kamara – remek politikai kapcsolatokkal rendelkező – vezetőjének a neje. Most költözik Veresegyházáról Szegedre, és állítólag ezt a helyet nézték ki neki” – magyarázta a levél megfogalmazásában is részt vevő egyik szülő a hvg.hu-nak, hogy mire céloztak a “szóbeszéd szerint” fordulattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik