Belföld

A Fidesz nem engedi el a devizahitelesek kezét

selmeczi gabriella (selmeczi gabriella, )
selmeczi gabriella (selmeczi gabriella, )

Bármilyen döntés is születik a megsegítésükről a kabinet ülésén, a kormánypárt azt támogatni fogja – közölte Selmeczi Gabriella szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője emlékeztetett, hogy a kormány tanácskozása ezekben a pillanatokban is zajlik, ahol arról tárgyalnak, hogyan lehet további segítséget adni a devizahiteleseknek. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt hét kedden beszélt arról, hogy a kormányzat keresi a megoldást arra, hogyan lehet jogszabállyal módosítani a devizahitelesek szerződésein.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kormány melyik variáció mellett fog dönteni, de bármelyiket is választja, a társadalmi és gazdasági szempontokat – köztük a bankok terhelhetőségét is – figyelembe veszi majd, és azt a Fidesz támogatni fogja, mert három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét – mondta Selmeczi Gabriella, a kabinet eddigi intézkedései között említve a végtörlesztést, az árfolyamgátat és az eszközkezelőt.

Korábban Varga Mihály arról beszélt, hogy a kormány célja a lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelek kivezetése, a nemzetgazdasági miniszter hozzátette, hogy tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik