Belföld
 Teleki József Általános Iskola és Szakiskola ( Teleki József Általános Iskola és Szakiskola)

Visszamenőleg cserélte le a KLIK az iskolaneveket

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 23. 12:50

Átnevezte szinte az összes iskolát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Erről előzetesen ki kellett volna kérnie az önkormányzatok és különböző testületek véleményét. Az intézkedés január elseje óta hatályos, ezért utólag kérik be hozzá a véleményeket.

„Szegedi”. Ez a jelző került 19 iskola neve elé a csongrádi megyeszékhelyen. De nem csak itt változott meg az intézmények neve: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központa fenntartásába került iskolák jelentős részét átnevezte az egész országban. A névváltoztatás meglehetősen furcsa módon zajlott: június 3-án jelent meg az erről szóló hivatalos értesítés, amely mellesleg március 29-i keltezésű és január elsejére visszautaló hatályú. Vagyis az iskolákat a tanév végén értesítették arról, hogy öt hónapja más a nevük – írja a Délmagyarország.

Január óta a KLIK alá tartoznak az iskolák, Budapestről nézve pedig meglehetősen kaotikus lehetett akár több tucat ugyanolyan nevű iskolát koordinálni. Vélhetően ezért nem kapott új nevet például a rókusvárosi vagy a tarjáni iskola – ezek megfelelően beazonosíthatók voltak. Ugyanakkor például a Béke Utcai Általános Iskola is Szegedi Béke Utcai Általános Iskola lett, miközben az országban nincs még egy ilyen nevű oktatási intézmény.

Nem teljesen logikus tehát a váltás, arról nem beszélve, hogy néhol kifejezetten értelmetlennek tűnik. A Szeged Városi Kollégium például Szegedi Városi Kollégium lett, egyetlen betű miatt kell tehát pecsétet és vélhetően címtáblát is cseréltetni.

További részletek a Délmagyarország oldalán olvashatók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.