Belföld

Top 10 belföldi úti cél: Siófokon nyaralnak a legtöbben

Balaton (balaton)
Balaton (balaton)

Átlagosan 44 ezer forintért foglaltunk szállást a második negyedévében, és hosszabb ideig utaztunk el, mint tavaly - derül ki a Szallas.hu statisztikáiból. A nyári főszezonban az előfoglalások 70 százaléka vízpartra szól, a három legnépszerűbb szálláshelyből kettő a Balaton partján fekszik.

Kevesebbet költöttünk pihenésre, mint tavaly

Három százalékkal kevesebbet költöttünk szállásra 2013 második negyedévében, mint a tavalyi év hasonló időszakában a Szallas.hu legfrissebb statisztikája szerint. Átlagosan 44300 forintért foglaltunk, de ebből a pénzből átlagosan 8 éjszakát pihentünk, ami egy nappal hosszabb üdülést jelent a tavalyi adatokhoz képest- derül ki a Szállás.hu felméréséből.

Az utazni vágyók számára valószínűleg egyre vonzóbbak az előszezon alacsonyabb árai, egy éjszakára mintegy 5500 forintot szántunk – magyarázta az eredményeket Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

Április elejétől június végéig a belföldön pihenők 519 millió forintot fizettek SZÉP-kártyával, ami 20 százalékkal több, mint 2012 hasonló időszakában és több mint duplája az idei első negyedévben felhasznált keretnek. A Széchenyi Pihenő Kártyával fizetők egyébként átlagosan 56 000 forintot használtak fel egy foglalás alkalmával.

Vízparti apartmanba vágyunk

Az áprilistól június végéig tartó időszakban jelentősen nőtt az érdeklődés a motelek és más, kedvezőbb árú szálláslehetőségek iránt, míg a szállodák népszerűsége csökkent tavalyhoz képest. Az előfoglalási adatok alapján a nyár főleg az apartmantulajdonosoknak kedvez majd, júliusban és augusztusban a pihenni vágyók 70 százaléka ráadásul vízparthoz közeli nyaralót keres- egészítette ki az adatokat Szigetvári József.

A TOP10 belföldi utazási célpont az előfoglalási adatok alapján a főszezonban

  1. Siófok
  2. Hajdúszoboszló
  3. Balatonfüred
  4. Budapest
  5. Eger
  6. Szeged
  7. Gyula
  8. Balatonlelle
  9. Zamárdi
  10. Pécs

Az előfoglalási adatok alapján a legnépszerűbb belföldi utazási célpont az idei főszezonban Siófok lehet, és bár Hajdúszoboszló stabilan őrzi második helyét nyáron is, összességében ilyenkor a Balatoné a főszerep. A népszerűségi lista első 10 tagja közé összesen 4 település jutott be a magyar tenger partjáról: a már említett Siófok mellett Balatonfüred, Balatonlelle és Zamárdi is sok nyaralóra számíthat júliusban és augusztusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik