Belföld

Teljes támogatása volt az SZTE-n a tavaszi és az őszi szünet eltörlésének

A szenátus 100 százalékos szavazati aránnyal támogatta, hogy energiatakarékosság miatt épületeket zárjanak be az SZTE-n télen. Emiatt nem lesz sem őszi, sem tavaszi szünet.

– Érthetetlen számunkra, hogy mi okból vált időszerűvé az energiatakarékosság miatt bezárt épületek kérdése, miután az erre vonatkozó döntését az SZTE szenátusa 2013. március 25-én hozta meg – fogalmazott Szabó Gábor rektor.

– A szenátus döntésének értelmében 2013. december 22-e és 2014. január 5-e között az intézményben üzemszünet lesz: az egyetemi épületekben – nem veszélyeztetve természetesen a betegellátást, és egyéb folyamatosan ellátandó funkciókat – a műszakilag megengedhető minimumra állítjuk az energiafelhasználást. Hasonló intézkedéssel mintegy 150 millió forintot sikerült megtakarítani a 2012/2013-as tanévben. A szenátusi döntés figyelembe vette, hogy hallgatóink számára az Nftv., illetve az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzata által előírt 14 hét szorgalmi időszak, 6 hét vizsgaidőszak, valamint egy utóvizsga hét maradéktalanul rendelkezésre álljon.
Ennek következtében központilag elrendelt őszi és tavaszi szünetet nem tervezünk. A döntés előkészítésekor természetesen egyeztettünk az SZTE Hallgatói Önkormányzattal, illetve az érdekképviseletekkel, amit az is igazol, hogy a szenátus az előterjesztést 100 százalékos szavazati aránnyal támogatta – emlékeztetett Szabó Gábor rektor.

Az energiatakarékosság minden évszakban fontos szempont, ezért a szegedi egyetem épületeinek nagy része – köztük a Rektori Hivatalnak is otthont adó épület – idén nyáron augusztus 5-20. között zárva tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik