Belföld

30 millióból újult meg egy likócsi utca

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 07. 23. 15:18

A Római utca egy újabb szakasza a Lakóutca-program keretében öltözött új köntösbe.

2007 óta zajlik a Lakóutca-program városunkban, melyre az idei költségvetésből 510 millió forintot különített el az önkormányzat. Ez a fejlesztési ütemezés nemcsak azért fontos, mert így a peremkerületek problémás szakaszai is átépülhetnek, hanem azért is, mert ezáltal a lakóingatlanok ára is emelkedik” – kezdte a keddi sajtótájékoztatót Simon Róbert Balázs, alpolgármester.

A Római utca most mintegy 30 millió forintból szépült meg, így a tavalyi beruházással együtt az utca kétharmada már új burkolatot kapott. „Borzasztóan rossz állapotban volt ez a terület, nagyon sok panasz érkezett az erre közlekedőktől és az itt élőktől. Az érintett rész az egyik legforgalmasabb a likócsi városrészen, így elengedhetetlen volt a projekt megvalósítása. Reményeink szerint jövőre teljesen elkészülhet az utca renoválása” – hangsúlyozta Kalmár Ákos, önkormányzati képviselő.

A területen a teherbíró alap nélküli bevonat elöregedett, a csapadékvíz eredetileg szikkasztó árkokon keresztül szivárgott és párolgott el, de a vízelvezetők állapota és befogadó képessége is leromlott, vagy egyszerűen beépítették. „A felújítás az idei évben 350 folyóméter hosszon történt, a meglévő úttest aszfaltburkolatú megerősítésével. Padkát is kialakítottunk, a murvás szakaszon pedig a parkolás ideális lehet. A részben már feltöltött árkokat újraprofiloztuk és ezzel 400 köbméter űrtartalmúra nőtt a befogadó képességük. A projektet önkormányzati forrásból az Útkezelő Szervezet finanszírozta” – tette hozzá Prédl Antal, a társaság intézményvezetője.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.