Belföld

30 millióból újult meg egy likócsi utca

A Római utca egy újabb szakasza a Lakóutca-program keretében öltözött új köntösbe.

2007 óta zajlik a Lakóutca-program városunkban, melyre az idei költségvetésből 510 millió forintot különített el az önkormányzat. Ez a fejlesztési ütemezés nemcsak azért fontos, mert így a peremkerületek problémás szakaszai is átépülhetnek, hanem azért is, mert ezáltal a lakóingatlanok ára is emelkedik” – kezdte a keddi sajtótájékoztatót Simon Róbert Balázs, alpolgármester.

A Római utca most mintegy 30 millió forintból szépült meg, így a tavalyi beruházással együtt az utca kétharmada már új burkolatot kapott. „Borzasztóan rossz állapotban volt ez a terület, nagyon sok panasz érkezett az erre közlekedőktől és az itt élőktől. Az érintett rész az egyik legforgalmasabb a likócsi városrészen, így elengedhetetlen volt a projekt megvalósítása. Reményeink szerint jövőre teljesen elkészülhet az utca renoválása” – hangsúlyozta Kalmár Ákos, önkormányzati képviselő.

A területen a teherbíró alap nélküli bevonat elöregedett, a csapadékvíz eredetileg szikkasztó árkokon keresztül szivárgott és párolgott el, de a vízelvezetők állapota és befogadó képessége is leromlott, vagy egyszerűen beépítették. „A felújítás az idei évben 350 folyóméter hosszon történt, a meglévő úttest aszfaltburkolatú megerősítésével. Padkát is kialakítottunk, a murvás szakaszon pedig a parkolás ideális lehet. A részben már feltöltött árkokat újraprofiloztuk és ezzel 400 köbméter űrtartalmúra nőtt a befogadó képességük. A projektet önkormányzati forrásból az Útkezelő Szervezet finanszírozta” – tette hozzá Prédl Antal, a társaság intézményvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik