Belföld

Óriás melegszendvics, giga fröccs – fesztiváloztunk!

fröccsnapok (fröccsnapok)
fröccsnapok (fröccsnapok)

A finom nedűk és koncertek mellett rekordkísérletekben sem volt hiány a IX. Győri Fröccsnapokon.

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak az elmúlt hétvégén rendezett Győri Fröccsnapokra, melyet ezúttal kiegészített a Győri Legendák Napja sorozat. A pénteki hivatalos megnyitót követően szombaton a kézműves standok, és minőségi borokból készült fröccskínáló faházak mellett, rekordkísérletek vonzották a Széchenyi térre az érdeklődőket. A Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendjének segítségével ugyanis elkészült Magyarország legnagyobb, mintegy 213 literes fröccse. A szám egyben a szóda atyjának születési évfordulóját tükrözi.

A belvárosban ezzel egy időben elkészült az ország legnagyobb melegszendvicse is, a szervező Rotary Club logójával, hihetetlen mennyiségű alapanyagból. „60 centiméter szélesre, és valamivel több mint 6 méter hosszúra sikerült eldolgoznunk a mintegy 20 kilós tésztát. A végül 50 kilós összsúllyal bíró ínyencséghez 26 kiló gombakrémet és 6 kiló reszelt sajtot használtunk fel” – árulta el a Győr24-nek Horváth Csaba, a Horex-Gomba Kft. vezetője.

A végül 240 szeletes szendvics is adományokért cserébe kelt el, melyet csakúgy, ahogy a többi befolyt összeget a Kazinczy Ferenc Gimnázium, Szép Magyar Beszéd című versenyének támogatására ajánlottak fel a rotarysok.

A három napos rendezvényen folyamatos műsorok színesítették a színpadi programokat, így a győri tárogatóművészek és együttesek mellett, a Ras-Q Zenekarral közösen koncertezett Horgas Eszter, fuvolaművész. „A kalandvágyamnak köszönhetem, hogy itt lehetek Győrben. Általában úgy élem az életem, hogy bármilyen sztárokkal jövök-megyek a világban mindig nyitott vagyok, és nagyon szeretem, ha olyan dolgok történnek velem, ami nem hétköznapi. Na most éppen ilyen a Ras-Q is” – mondta portálunknak fellépése előtt a művésznő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik