Belföld

Budapesten gazdaságtudományt tanulni lesz a legnehezebb

egyetemistak(1)(960x640).jpg (egyetemisták, )
egyetemistak(1)(960x640).jpg (egyetemisták, )

Közzétették az idei felvételi időszak legnépszerűbb alap- és mesterszakjainak, illetve a legtöbbek által megjelölt egyetemi-főiskolai karok húszas listáját.

Idén is a budapesti intézményeket keresik a továbbtanulni vágyók. Mindössze négy vidéki egyetem került be az idei felvételik alapján összeállított húszas népszerűségi listába. Az Eduline.hu által közölt rangsor szerint a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karára lesz a legnehezebb bejutni, ide ugyanis több mint 5100 felvételiző jelentkezett, közülük 3307 első helyen jelölte meg az intézményt.

A Szegedi Tudományegyetem karai közül három került be a legkeresettebb húszba: a természettudományi kar a tizedik a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar a tizennyolcadik, a bölcsészkar tizenkilencedik helyen.

Tudományterületek szerint a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek, de turizmus vendéglátás alapszakra is közel 5400-an jelentkeztek. Az informatikai képzések is felkapottak. Mérnökinformatikusnak 4731-en, gazdaságinformatikusnak 2970-en, programtervező informatikusnak 2555-en tanulnának.

A felvételizőknek már nem kell sokat várniuk az eredményekre. A ponthatárokat július 24-én, szerdán teszik közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik