Belföld

Rekord a VeszprémFesten

veszprémfest (veszprémfest)
veszprémfest (veszprémfest)

Jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt.

Mészáros Zoltán, a fesztivál igazgatója az MTI-nek elmondta: tíz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen “a fesztivált ide, a várba álmodtam meg, és ez most valóra is vált.”

A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére – mondta Mészáros Zoltán.

A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak. A jubileumi VeszprémFesten jegybevételi rekord született – tette hozzá.

Mészáros Zoltán elégedett az idei fesztivál eredményeivel, azzal is, hogy a fesztivál történetének első popkoncertje is sikerrel zárult. Craig David egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek – árulta el.

Újdonság, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott – említette meg. A felmérések szerint a VeszpémFestre látogatók kétharmada nem helybéli, a veszprémi szálláshelyek szinte mind elfogytak a fesztivál idejére – tette hozzá. Mészáros Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.

A VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok ingyenes rendezvény, ezért nehéz nézőszámot meghatározni, de Mészáros Zoltán becslése szerint a rendezvény alatt harmincezren fordultak meg az Óváros téren felállított színpad környékén. A harmadik helyszínen, a jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak – tájékoztatott Mészáros Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik