Belföld

Kutyák, fiatalok, kultúra és zenekarok – Mezi 4

Pénteken még csak koncertek, szombaton már sok egyéb, köztük új programok is várták a IV. Mezi Fesztivál közönségét Székkutason.

Kutyaszépségverseny és kutyás bemutató, így indult a reggel Székkutason, ahová Vásárhelyről Fejes Imre hozta el kutyás csapatát. Az ebekkel bemutatták az engedelmességre oktatást, ugrást, csőben futást, sőt őrző-védő technikákat is. A helyiek által hozott kutyákkal kiegészülve pedig szépségversenyt is tartottak.

A Nyugdíjas Klub asszonyai a házi tészta készítés rejtelmeibe engedtek betekintést, de lehetett korongozni, rajzolni, homokvárat építeni is. Fellépőkben sem volt hiány, jöttek néptáncosok a BFMK-ból, valamint már hagyományosan elcsépelte egymást a Héjja László és Ráhai József vezette aikido csapat.

Délután erős ember versenyt is tartottak. Csak négyen neveztek, ám ők annál több és nehezebb számban mérették meg magukat. Végül két kutasi sikernek örülhetett a közönség, a székkutasi születésű Szántó Gábor harmadik, a helyi fiatal, Dajka Ádám pedig első helyezést ért el.

A hivatalos megnyitóra csaknem egy eltelt nap múltán szombaton délután került sor, itt Gulyás István főszervező tekintett vissza a kezdetekre, Szél István polgármester pedig a rendezvénysorozat helyi vonatkozásait méltatta.

Este az ilyenkor szokásos koncertek vitték a prímet. Fellépett a Radio, A Moped Rock Band, majd Vásárhelyről a Rockefeller, akiknek a billentyűse a székkutasi Fodor Tibor. A közönség természetesen egy emberként énekelte a rock slágereket, így a nap utolsó fellépőjének a Medve Bőrének már adott volt az esti hangulat.

Facebook oldalunkon rengeteg fotóval találkozhat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik