Belföld

Kisebb változások a Szegedi Nemzeti Színház társulatánál

Szegedi-Nemzeti-Szinhaz(210x140)(11).jpg (Szegedi Nemzeti Színház)
Szegedi-Nemzeti-Szinhaz(210x140)(11).jpg (Szegedi Nemzeti Színház)

Csak kismértékben változik a Szegedi Nemzeti Színház társulata a következő évadban. Gyüdi Sándor, a színház igazgatója elmondta, Danis Lídia és Lazók Mátyás Budapesten folytatják pályafutásukat, de a közönség láthatja még őket Szegeden is.

Egész évadra szerződő új színművész nem érkezik Szegedre – írja a Szeged.hu.

Változás az is, hogy Somló Gábor és Galkó Bence az új évadban lazább szerződés köti majd a színházhoz azaz kevesebb feladatot kapnak majd. Nagy lesz a mozgás az operaénekeseknél, több visszatérő művészt is láthatnak a nézők, köztük Nyári Zoltánt.

Gyüdi Sándor kiemelte, a színház gazdasági helyzete továbbra sem könnyű, ezért több személyi változásról is dönteni kellett. Többek között megszűnik az ügyvezető igazgatói, valamint a művészeti igazgatói poszt. Ez előbbit betöltő Nagy László nyugdíjba vonul, Juronics Tamás megbízatását pedig nem újítják meg. Természetesen Juronics a Szegedi Kortárs Balett vezetője marad.

A Szegedi Nemzeti Színházban jövőre három operát, két gyerekdarabot, két balettet, egy új operettet, és több prózai előadást is játszanak majd. Szeptemberben az évad Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadásával kezdődik, majd William Shakespeare drámája, az Othello lesz látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik