Belföld

Ne hagyd ki! A legtutibb hétvégi programok a Balatonnál!

Összegyűjtöttük a a legjobb szórakozási lehetőségeket a magyar tenger körül erre a hétvégére. Számos buli, koncert és rendezvény gondoskodik az igazi balatni hangulatról!

Anna-bál Balatonfüreden

A hagyományos szívhalászattal, koncertekkel és operagálával nyit ma a 188. Anna-bál Balatonfüreden. Az Anna-báli tradíciók egyike, hogy a bált megelőző napon a Horváth-háznál koszorúzást rendeznek Szentgyörgyi Horváth Anna Krisztina tiszteletére a Balatoni Nagyasszony táblánál; ezt követően pénteken fél hatkor a Kisfaludy Színpadon Kanizsa Gina & The Third Plain koncertezik, majd hatkor rendezik meg a szintén hagyományos zenés szívhalászatot a Balatonon.

Szombaton a 187. Anna-bál szépe, Bőr Viktória kocsikázásával veszi kezdetét az Anna-bál, amelynek fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, védnöke Szalay Ferenc szolnoki polgármester, Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Halász János kulturális államtitkár és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A hagyományokhoz visszatérve idén újra a báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, és a szakmai zsűri közülük választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit. A bál nyitótánca hagyományosan a díszpalotás, amelyet a Magyar Állami Operaház balettművészei mutatnak be az Anna-báli keringővel, Huszka Jenő utolsó szerzeményével együtt – ennek dallamai 1962 óta csendülnek fel. A bálon részt vevő nők számozott herendi porcelánszívet kapnak, amelyeket a bál főtámogatója, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. készít. A bálkirálynő jutalma az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kap.

Úszd át a Balatont!

A több mint 30 éves hagyomány alapján 5200 métert kell megtenniük a résztvevőknek, a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. További részleteket itt olvashat!

Kóstolj bele Badacsony legjobb boraiba

Július 19-től egészen augusztus elejéig a boroké lesz a főszerep Badacsonyban és térségében. Aki esetleg mégsem csupán a borgasztronómiában lelné meg a szórakozást, azt természetesen számtalan, a rendezvényhez kapcsolódó más program is várja:

Július 19. péntek
17:00 Badacsonyi Borhetek hivatalos megnyitása
19.00 Házigazda: DJ Sosemvolt
21:00 Hot Jazz Band

A Hot Jazz Band Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, repertoárja elsősorban a 30-as és a 40-es évek amerikai és magyar jazz-számait öleli fel.

Július 20. szombat
17:00 Badacsonyi Hegyközségi Borverseny eredményhirdetése;
2013. évi Badacsonytomaj Város Bora díj átadása
19.00 Házigazda: DJ Sosemvolt
21:00 Hevesi Tamás és Barátai Kamara Club koncert
22:30 Hangácsi Márton

Július 21. vasárnap
19.00 Házigazda: DJ Sosemvolt
21:00 Odett
Zenéje ötvözi a 60-as évek beatzenéjét, a hazai underground, a mai gitár-pop és ezer más stílusjegyeit.
22:30 Hangácsi Márton

Mindenkit vár a Keszthelyi Folkfest 2013!

Július 19-én a Balaton partra és a Zenepavilonba várják a néptáncot, népzenét kedvelő közönséget a Keszthelyi Folkfest programjaira, melynek keretein belül a keszthelyi és környékbeli többszörösen díjazott néptánc- és népzenei együttesei és néptánc csoportjai mutatkoznak be, kiegészülve belföldi, vagy külföldi csoportok vendégszereplésével. A látványos felvonulással kezdődő és táncházzal végződő programsorban a bemutatókon kívül világzenei koncert, játszóházak, kézműves bemutatók is helyet kaptak. Kattintson ide!

A Catherine Gallagher’s Queen of the Dance elvarázsol Siófokon!

Catherine Gallagher’s Queen of the Dance szuperprodukciója 2013. július 20-án (szombat) Siófok, Kálmán Imre Kulturális Központ Szabadtéri Színpadán Írország Nemzeti Bajnoka egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek.

A siófokiak saját maguk győződhetnek meg róla, hogy a géppuskalábú táncosok másodpercenként valóban tizenötöt koppantanak lábukkal!

Gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus,új, modern koreográfiák és akár önálló koncerttel is felérő élő zenekaros ír dallamok. Catherine Gallagher új táncműfajt teremtetett, amely egyszerre őrzi az ír sztepptánc hagyományait, de mégis modern és megújult. A Queen of the Dance, nevének megfelelően valóban az ír sztepptánc Hercegnőjét mutatja be a hazai közönségnek – összetársít sokféle stílust és műfajt, legyen az akrobatikus tánc vagy balett, ezzel különleges és kihagyhatatlan kulturális élményt ígérve!

Ingyenes fesztivál Balatonszemesen

Több korosztályt akar megszólítani változatos programjaival a szerdán kezdődő XIX. Szemes Fesztivál. A hét végéig tartó ingyenes családi rendezvényen megannyi szórakoztató program mellett alkotó munka is folyik: képzőművészeknek és zenészeknek köszönhetően élő kulturális központtá válik több lakatlan épület is.

A Szemes Fesztivál idén is többféle zenei csemegét kínál. A fellépők közt lesz Pál Dénes, a Balkan Fanatik, Szabó Balázs Bandája, Falusi Mariann, Sárik Péter, a Peet Project és a Cabaret Medrano. A koncertek, előadások mellett kiállítások és gasztronómiai programok is várják a látogatókat. Lesznek dzsessz- és blues-koncertek, fényfestés, kávéház és romkocsma is. Itt vetítik a PRIMANIMA Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál legjobb filmjeit, a Bakelit lemezes szieszta pedig nyugágyas Balaton-panorámával várja naponta kétszer a betérő vendégeket.

VII. Fonyódi Sörfesztivál Deák Bill Gyulával

A fonyódi kikötőben hagyományosan idén nyáron is csapra verik a vitorlással érkező söröshordókat. 2013.  július 19-21-én újra megrendezik a Fonyódi Sörfesztivált, amely a nyári örömök, a kultúrált sörfogyasztás és a jó zene jegyében telik.

Sokak örömére július 19-én, pénteken mikorofont ragad a magyar rock zene kapitánya Deák Bill Gyula, majd szombaton este a Back II Black a funkyval hozza hangulatba a közönséget.

Sajt és Bor Napok Szulák Andreával

Balatonföldvár kiemelkedő nyári programja lesz a Sajt és Bornapok Balatonföldvár elnevezésű rendezvény. Szinte közvetlenül a Balaton partján helyezkednek majd el a pincészetek, sajtosok és a különböző gasztronómiai élményeket kínáló vendéglátósok.

A színpadon minden délután és este élőzenei koncertek, műsorok szórakoztatják a vendégeket. A rendezvény egy óriási tűzijátékkal zárul Szt. István napján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik