Belföld

Gyomorforgató állapotok egy borsodi ebtelepen

menhely(210x140)(1).jpg (menhely, kutya, eb, ebadó, állatmenhely, )
menhely(210x140)(1).jpg (menhely, kutya, eb, ebadó, állatmenhely, )

Állattetemek és bűzlő, kukacoktól hemzsegő húsok – ez fogadta az ellenőröket egy kecskeméti tanyán.

A Menhely Alapítvány és a Kecskeméti Rendőrkapitányság kezdeményezett összehangolt ellenőrzést két Kecskemét környéki tanyán, csütörtökön. A helyszínen tapasztalt látvány még a sokat látott állatvédőket is meglepte – írja a baon.hu.

Az első helyen „pontosan meg nem állapítható létszámú” kutyát találtak, melyek tartási körülményei nem feleltek meg az előírásoknak. De itt azonnali beavatkozásra nem volt szükség.

A második tanyán azonban elképesztő körülmények uralkodtak. Irgalmatlan bűz, elhullott állati tetemek, a napon rothadó, bogár- és kukac lepte húsok – ezzel etette 15 kutyáját a tulajdonos. A gazda egyébként készségesen állt az ellenőrök elé. Azt mondta, valójában csak öt kutya az övé, a többit „állatszeretetből” befogadta.

Végül a tiszti főorvos intézkedett a terület megtisztításáról, a hatósági állatorvos pedig felszólította a tulajdonost az állattartási körülmények rendezésére. Az állatvédők most keresik a lehetőséget a kutyák elhelyezésére, mivel a telepet valószínűleg felszámolják – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik