Belföld

Az éhhalált halt pici szülei hazatértek

Éppen három hónappal ezelőtt csattant a zár a börtönrácson, amikor is a halálra éheztetett 19 hónapos Benjamin szülei börtönbe kerültek. Kilencven nap után ismét együtt a házaspár agárdi otthonukban.

A Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, Kató Miklós április 20-án kijelentette, hogy a másfél éves kisgyermek halálának oka a keringés összeomlása volt, ami mögött a gondozás elmulasztása állt, amely megalapozza a különös kegyetlenséget, valamint újabb minősítő körülménynek számít, hogy az áldozat kiskorú. Ezek a vádak csak három hónapra voltak elegendőek, hogy a két szülő elzárva éljen. A bíróság úgy döntött, hogy a szülők házőrizetben védekezhetnek, így már mindketten meghitt családi környezetben vannak, amit ugyan nem hagyhatnak el.

Időközben egy magát természetgyógyásznak tartó személy bekerült a nyomozók látókörébe. A zárkából kiszivárgott információ szerint az ügyvéd segítségével e természetgyógyászra terelik a védekezés során a terheket. Ugyanitt számoltak be arról, hogy a szülőket, kiváltképp az anyát nem kínozta gyermekük halála miatt a lelkiismeret. Sőt, állítólag az anya kimondottan jókedvű, vidám volt a börtönben.

Ez a fajta magatartás inkább szektás jellegű viselkedést sejtet, ahol a 19 hónapos Benjamin áldozatként szerepelhetett.

A Fehérvár24 korábbi információi szerint a bíróság áprilisban a közvélemény általános felháborodása miatt döntött mindkét szülő fogva tartása mellett. Bírósági információk szerint az akkori döntés nem mindennapos elhatározás volt. Akkor még úgy tűnt, a főügyészség életfogytiglani szabadságvesztést kér mindkét szülőre, ám a mostani házi őrizet elrendelése ennek ellentmond.

E. Ildikó Rebeka édesanya és F. Balázs édesapa tehát a nagyszülőkkel vannak már együtt, bár az ingatlant – amit az esetleges külső támadások ellen védenek – nem hagyhatják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik