Belföld

A hidegfront sem viszi el a kánikulát

Kanikula(210x140)(1).jpg (kánikula)
Kanikula(210x140)(1).jpg (kánikula)

A szombaton hazánkba érő hidegfront csak erős széllel jár, de nem hoz komolyabb lehűlést, és záporok, zivatarok is csak elvétve alakulhatnak ki.

Pénteken is folytatódik a meleg idő sok napsütéssel, továbbra is nagyon az UV-sugárzás. Legfeljebb csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar. Általában gyenge, helyenként mérsékelt lesz a szél. Hajnalban 13-18 fok várható, délutánra 29 és 34 fok.

Hidegfront érkezik szombaton, ennek ellenére kevés helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, inkább csak a megélénkülő, helyenként a megerősödő szél jelzi majd. Az ország nagy részén még marad a hőség, egyedül északkeleten csökkenhet pár fokkal a hőmérséklet.

Vasárnap országszerte ismét a napsütésé lesz a főszerep, de helyenként még élénk, esetleg erős lehet az északias szél. A nappali csúcshőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

A jövő hét első napjaiban marad a napos, meleg idő. Időnként az élénk szelet egy-egy erős lökés kísérheti. A legtöbb helyen 30 fok körüli maximumokra van kilátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik