Belföld

Kioktatták a rendőröket zavarba hozó lányt

Igazoltatás (igazoltatás)
Igazoltatás (igazoltatás)

Egy Sántha Balázs nevű facebookozó nyílt levélben válaszolt Balta Fruzsinának.

Szerdán beszámoltunk Fruzsina történetéről, aki – mivel ismeri a rendfokozati jelzéseket – zavarba hozta a „hajléktalanvegzáláson” kapott rendőröket. Egy Sántha Balázs nevű facebookozó a közösségi oldalon, nyílt levélben reagált erre.

A levél zanzásítva:

Kedves Fruzsina!

Miután sokan megcsodáltuk beszámolódat a rendőrök megfutamításáról és lesújtó, kicsit sem általánosító következtetésedet a rendőrök egyszerű pszichéjéről, valamint megtudhattuk, hogy neked, mint állampolgárnak mi mindenhez van jogod, muszáj tollat ragadnom, hogy felvilágosítsalak néhány apró tévedésről. (…)

Fruzsina! Amit te „hajléktalanvegzálásnak” nevezel, az rendőri intézkedés, amelynek előzményéről, okáról normális esetben nem tudsz/nem tudhatsz semmit. (…) Ezt te „vegzálásnak” hívod, a normális, egészséges világszemlélettel rendelkező társadalmakban pedig bűnmegelőzésnek, tanúkutatásnak, körözési tevékenységnek…egy szóval közrendvédelmi, vagy bűnügyi munkának nevezik. (…)

Fruzsina! Ha már jogászkodsz, és jogokat emlegetsz, legalább nézz utána miről beszélsz ország-világ előtt, és milyen jól hangzó dogmákkal téveszted meg „követőidet”! Neked ugyanis nincs, ismétlem NINCS jogod állampolgárként megtudni, hogy egy harmadik személlyel, azaz egy másik állampolgárral szemben akit te csupán hajléktalannak nevezel, de a rendőr őt is állampolgárnak hívja miért van intézkedés. Sőt! A rendőrnek nem csak joga, de kötelessége megtagadni tőled ezt az információt és köteles gondoskodni arról, hogy ne tudj meg semmit a harmadik személyről. Az ok egyszerű: Nem tartozik rád. (…)

Fruzsina! A rendőrök intézkedésének megzavarásából álló “„ársadalmi munkádra” vélhetően az fog egyszer pontot tenni, amikor egy hasonló esetben nem egy pislogó főtőrzszászlós kisasszonyt fogsz ki, hanem egy igazi, ízig-vérig utcai zsaruba horgolsz bele. Egy olyan zsaruba, aki nem esik hanyatt attól, hogy rendfokozatán szólítod, hiszen megszokta évekkel ezelőtt, hogy megtisztelik a rendfokozatát, még akkor, amikor te még általános iskolába jártál, vagy még oda sem sőt, ő még azt is megkérdezi, hogy te ki vagy. Mert neki meg ehhez van joga. Sőt, joga lesz ahhoz is, hogy felszólítson, hagyd el az intézkedés helyszínét a feljebb részletezett okokból és maximum tisztes távolságból tartsd szemmel az eseményeket. (…)”

Sántha Balázs nyílt levelét teljes egészében itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik