Belföld
kasza józsef (kasza józsef, )

Egy szabadkai újság főszerkesztője lett Kasza József

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 18. 08:15

Kasza Józsefet nevezték ki a Suboticke novine (Szabadkai hírek) című szabadkai újság fő- és felelős szerkesztőjének.

A Vajdasági Magyar Szövetség egykori elnöke már március óta a lap igazgatója. Miután Savo Duvnjak, a korábbi fő- és felelős szerkesztő benyújtotta lemondását, a szabadkai újság alapítóinak közgyűlése úgy döntött, hogy Kaszát nevezi ki helyére. 
A Suboticke novine a Szerbia területén megjelenő legnagyobb múltú újságok közé tartozik, idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját.

A Vajdaság Ma hírportál emlékeztetett, hogy Kasza József tavaly novemberben az Agrobank-ügy kapcsán került a figyelem középpontjába. Kaszát, mint a bank szabadkai részlegének korábbi vezetőjét letartóztatták, de a vádiratban nem szerepel a neve. A hatóságok hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsították, majd pár hónap múlva szabadlábra helyezték.

Kasza József több mint 12 éven át vezette a VMSZ-t. A szerb kormányban miniszterelnök-helyettesi tisztséget (2001-2004) töltött be, illetve éveken át Szabadka polgármester is volt. A VMSZ fegyelmi bizottsága 2010 februárjában fosztotta meg tiszteletbeli elnöki tisztétől és zárta ki a pártból a párt politikáját bíráló kijelentései miatt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.