Belföld

Átadták Mosonmagyaróváron a felújított Karolina Kórházat

Átadták a 766 millió forint uniós támogatással felújított Karolina Kórházat csütörtökön Mosonmagyaróváron.

A önkormányzati önrésszel együtt mintegy 850 millió forintos beruházás korszerű feltételeket teremt a betegellátáshoz – mondta Nagy István (Fidesz-KDNP) polgármester az avatáson.

A több mint két évig tartó projektben felújították a gyermekosztályt, a központi labort és a röntgenrészleget, modernizálták a nőgyógyászati műtőt, a tranzfúziós részleget és a kisműtőt.

A többi műtőtől elkülönítve szeptikus műtőt alakítottak ki. A krónikus osztályt tíz ággyal bővítették. A gyermekosztály rekonstrukciójával pedig megoldották a szülők elhelyezését is.

Az épület akadálymentesítésével és a vizesblokkok rendbetételével megfelelő körülményeket létesítettek a fekvőbeteg intézményben.

Az orvosi gép- és műszerbeszerzés keretében megújultak például a röntgenosztály gépei, fejlesztették az ultrahang diagnosztikát, új eszközökkel szerelték fel a műtőket. Korszerű informatikai eszközöket is munkába állítottak, amelyek a betegirányítást, illetve a kórház szakmai és gazdálkodási működését segítik.

Az uniós támogatást a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból nyerte az a város önkormányzata.

Az átadáson ünnepi köszöntőjében Bertalan István főigazgató-főorvos bejelentette, hogy a pályázást folytatják, a következő uniós pénzügyi ciklusban a rendelőintézet felújítására akarnak forrásokat nyerni.

A többéves rekonstrukciós program utolsó lépcsője a járóbetegeket ellátó részleg rendbetétele lesz. A Karolina Kórház és Rendelőintézet Mosonmagyaróváron és környékén az ott élő mintegy 75 ezer ember gyógyításáról gondoskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik