Belföld

Törölték a Facebookról a kuruc.infót

facebook(1)(1)(3)(1)(960x640).jpg (facebook)
facebook(1)(1)(3)(1)(960x640).jpg (facebook)

Az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti Defamation League Rágalmazásellenes Liga (ADL) kezdeményezte a szélsőséges "hírportál" törlését.

A Tett és Védelem Alapítvány július 17-ei sajtóközleménye szerint törölték a Kuruc.info Facebook-csoportját – írja a Mandiner. Megnéztük, és tényleg: a szélsőséges oldal már nincs fent a közösségi portálon. A kuruc.info-soknak ez délután hat órakor még nem esett le,  legalábbis az oldalukon ekkor még semmilyen reakció nem volt a hírre.

Íme, a Tett és Védelem Alapítvány közleménye a Mandinerről:

“Az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti Defamation League Rágalmazásellenes Liga (ADL) harcot hirdetett az internetes gyűlöletkeltés ellen. Az együttműködésük első nagy eredményét tudhatják ma maguknak. Kezdeményezésükre, a több mint 70.000 követővel rendelkező kurucinfo hírportált törölték a Facebook oldaláról.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Mazsihisz és több más zsidó szervezet és civilek által é letre hívott Tett és védelem Alapítvány, valamint az amerikai illetőségű ADL hetekkel ezelőtt közös beadvánnyal fordult a Facebook közösségi portálhoz. Beadványukban több tucat, egyértelműen uszító és gyűlöletkeltő bejegyzésre hívták fel a figyelmet, olyan írásokra, amelyek nem csak az európai emberi normák, hanem kifejezetten a Facebook által meghirdetett gyűlöletmentes közösségi médiai szabályzással is szembe mentek, ezzel súlyosan megsértették a közösségi portál felhasználói feltételeit és semmibe vették a szolgáltató működési elvét és küldetését.

“A magyarországi közbeszéd minősége napról napra romlik. Az antiszemita megnyilatkozásoknak már a Parlamentben is vannak büszke hangadói és képviselői, s az ott elhangzó rasszista, antiszemita beszédek mételyezik a közgondolkodást, rombolják a közbeszéd színvonalát. Ennek legfőbb képviselője a kurucinfo hírportál volt, mely évek óta terjesztette és gerjesztette ennek az egész társadalmat a gyűlölködés irányába taszító nézeteit. A portálon pl külön Cigánybűnözés, és Zsidóbűnözés rovat is található” – mondja Bodnár Dániel a tett és védelem elnöke. “A mai győzelem csak a kezdet. Nem állhatunk meg, amíg meg nem tisztítjuk az internetet a gyűlöletkeltéstől”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik