Belföld

Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal új főigazgatója

simon (simon lászló, )
simon (simon lászló, )

A Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójának dr. Simon Lászlót nevezte ki - július 15-ei hatállyal, határozatlan időre - dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője javaslatára-közölte a kormányhivatal.

Dr. Simon László ezt megelőzően a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatójaként dolgozott, a korábbi években a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, megyei rendőrfőkapitány volt – összesen több mint negyedszázada dolgozik a közszférában.

Azért kellett új főigazgatót kinevezni a Fejér Megyei Kormányhivatalban, mert Paróczai Csaba Zoltánt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egyik alelnökévé nevezték ki július 1-től. Paróczai Csaba Zoltán április 15. óta volt a kormányhivatal főigazgatója, előtte a tisztséget Balogh Ibolya töltötte be. Utóbbi szolgálati jogviszonyát Navracsics Tibor felmentéssel szüntette meg március 20-án, azzal az indokkal, hogy megrendült a bizalmi viszony a főigazgató és Dorkota Lajos akkori kormánymegbízott között- írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik