Belföld

Nem állnak le a fejlesztések Füreden

füred (füred, )
füred (füred, )

Nem a felújítás áll le, csak az ütemezés okozott gondokat.

Az elmúlt években nem tudtuk befejezni azokat a fejlesztéseket, amiket szerettünk volna. Uniós támogatásokat nyertünk olyan munkákra, amik a város számára fontosak. Mivel mind a támogatási szerződések megkötése, mind a közbeszerzési eljárások elhúzódása miatt a munkákkal nagyon belelógtunk volna a szezonba, azt a döntést hoztuk, hogy nem kockáztatunk, ugyanakkor a turizmust közvetlenül nem érintő területeken zajlanak a fejlesztések – mondta el a Veol.hu-nak a polgármester, Boka István.

Kiemelte még a felsővárost az alsóvárossal összekötő bicikli utat, mely egy 170 milliós beruházás, és nem érinti a partot. A 71-es főút melletti befejező darabra majd ősszel koncentrálnak. – adta hírül a Veol.hu. A polgármester hozzátette, hogy az Aracsi utat is ki kell szélesíteni fél méterrel, fel kell újítani, meg kell építeni a járdát, ahol biciklizni is lehet. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ez október közepére el is készül.

A közművek a föld alá kerülnek, a csapadékvíz elvezetése is meg lesz oldva. Ennél a befejezési határidő változhat, hiszen a földben lévő műszaki dolgok okozhatnak meglepetést. A parti övezetben a fejlesztések csak a szezon után indulnak, illetve folytatódnak. Az uniós támogatás 250 millió forint ezekre a fejlesztésekre, mert a Füred szintű települések esetében ennyinél húzzák meg a határt.

A város 500 millió forintot nyert viszont a turisztikai termékfejlesztésre. Létrejön majd egy olyan ökológiai látogatóközpont, mely a Balaton élővilágát mutatja be. Kiépítenek majd egy 500 méter hosszú sétányt is a város nyugati és keleti oldalán.

Talán napokon belül elkészülhet az uszoda is, amelyet a második ütemben fedett uszodává alakítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik