Belföld

Kihajították a rendelőből a segítséget kérő anyát

kórház (hordágy, )
kórház (hordágy, )

Leribancozta, majd elküldte a rendelőből a biztonsági őr a nőt, miután fürdőruhában rohant segítségért gyermekével a strandról – írja a hvg.

A Facebookon terjedő történet szerint két család együtt nyaralt Miskolcon. Épp a helyi strandon voltak, amikor egy kullancs fúródott egy 1,5 éves kisfiú hónaljába. Mivel a strand egészségügyi szolgálatának nem volt megfelelő eszköze a vérszívó eltávolítására, azonnal – mezítláb, fürdőruhában – a szomszédos rendelőintézetbe siettek a gyerekkel.

Ott azonban épp felújítás volt. A betegirányítást intéző munkatárs pedig megtagadta tőlük a segítséget, mondván „itt ilyennel nem foglalkoznak”.  Hiába mondták, hogy nem ismerősök a környéken, és nem tudják, hová forduljanak. Végül megjelent egy biztonsági őr is, és a vita egyre jobban elfajult. Állítólag „válogatott szitkokat” vágtak a két fürdőruhás anyukához, akiket többek között elmondtak „kurvának, kielégületlen ribancoknak, akik menjenek az anyjukba”. A betegjogi képviselő elérhetőségét hiába kérték, azt nem adták meg nekik. Az intézetet végül sírva hagyták el. A kullancsot aztán a egy patikus szedte ki a gyerekből, a rendelő melletti gyógyszertárban.

A hvg-nek egy, az esetet ismerő forrás megerősítette, hogy a szóváltás megtörtént, az intézetben pedig belső vizsgálat indult. A lapnak az egyik édesanyát is sikerült elérnie. Hogy ő mit mesélt, kiderül a hvg cikkéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik