Belföld

Változatlanul 200 ezerbe kerül a kishomokiaknak a csatornázás

A belterületbe vonás után beadták a csatornázás megvalósítását célzó pályázatot Új-Kishomokon, ennek költsége 200 ezer forint lesz ingatlanonként, derült ki a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

Nagy Attila a Hódmezővásárhelyi Víziközmű Társulás elnöke elmondta, az összeg egy ingatlanra, és egy bekötésre vonatkozik. A hozzájárulások megfizetésére a korábbiakhoz hasonlóan három módozatot kínálnak.

A legkézenfekvőbb az, ha valakinek rendelkezésére áll az összeg, egyben befizetheti december 31-ig. Következő lehetőség a részletfizetés, erre 96 hónap áll rendelkezésre. Ekkor havonta 2710 Ft-ot kell fizetni, melynek első befizetését szeptember 10-ig kell megejteni. Harmadik a lakástakarékon keresztül történő díjfizetés.

Ehhez új lakástakarék pénztári szerződésre lesz szükség. Az Erste, az OTP és a Fundamenta ajánlatából utóbbi mellett döntöttek, annak legkedvezőbb kondíciói miatt. A korábbi ajánlatnál ez most kedvezőbb, mondta el Nagy Attila.

Az ltp szerződéssel igénybe vehető a 30 %-os állami támogatás is. Ennek havi díja 2335 Ft, ehhez jön még 150 Ft számlavezetési díj, illetve egyszeri 4500 Ft a számlanyitásra. A korábbi pályázatnál 2000 Ft körül járt ez az összeg, de most a futamidőt sikerült 72 hónapra redukálni.

A szerződések, hozzájárulások megkötését a külterületi koordinátornál, Saja Máriánál lehet megtenni, lakásán, vagy a Polgármesteri Hivatali irodájában.

A pályázat pozitív elbírálásában igencsak bíznak – jelzi ezt az is hogy megkezdték a hozzájárulások befizetését – , mondta el Nagy Attila. A korábbi pályázat már nyert, most a számokban történtek csak változtatások. Döntés augusztus-szeptemberben várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik