Belföld

Szabó Bálint: Puch László a baloldal Simicskája

Állítólag Mesterházy Attila kezében a döntés, nyilvánosságra kerül-e az őszödi beszédet kiszivárogtatók névsora.

Szabó Bálint, a Demokratikus Koalíció korábbi aktivistája az MSZP-székház előtti sajtótájékoztatóján újabb hangfelvételeket lebegtetett, de csak Mesterházynak mutatja meg a bizonyítékokat. A pártelnökre bízza, megosztja-e a rábízott tanúvallomásokat és hangfelvételeket a nyilvánossággal.

Puch László vette ki a páncélszekrényből az addig ott őrzött öszödi beszéd hangfelvételét – állítja Szabó Bálint, aki már hónapok óta időnként előáll „bizonyítékokat” tartalmazó hangfelvételekkel. Továbbra kitart amellett, hogy Szekeres Imre és Szili Katalin is a kiszivárogtatók között volt, a jobboldali kapcsolatokkal is rendelkező Rosa-Flores Eduardo bevonása Kiss Péter ötlete volt. Flores lakásán csupán a hangfelvétel ellenőrzése zajlott – módosította némileg eddigi állításait.

Szabó Bálint az MSZP dolgozóinak tanúvallomásait tartalmazó felvételeket a sajtótájákoztató idején a székházban tárgyaló Mesterházy Atillának, az MSZP elnökének akarja átadni. A többi Mesterházyn múlik. A politikus szerint az Orbán-kormány leváltásának egyetlen lehetséges módja van: a baloldal gondoskodik a teljes megtisztulásról, amelynek része az „őszödi ügy” lezárása is.

Mint ismeretes, a kiszivárogtatókként említett személyek kivétel nélkül tagadták, hogy közük lenne a Szabó által vázolt eseményekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik