Belföld

Megújult a Zichy-liget

zichy liget (zichy liget)
zichy liget (zichy liget)

16 millió forintból építettek sétányt, pótolták a növényzetet, valamint a teljes Zichy-ligetet újrafüvesítették. Hamarosan pedig összekötik az új Fő utcával.

A Zichy liget Székesfehérvár egyik legrégebbi parkja, amely máig kedvelt séta- és rendezvényhelyszín, ezért volt különösen fontos,hogy a ligetet is szép, közösségi térré varázsolják.

A teljes liget területe alatt öntözőrendszer fut, így könnyebben tudják majd locsolni a parkba telepített növényzetet. Több mint tízezer négyzetméteren füvesítettek és majdnem hatezer négyzetméteren újították fel a murvás felületet. Érdekesség,hogy 600 kg fűmagot használtak fel a füvesítéshez.

Mostantól egy megszépült park várja a sétálókat és kikapcsolódni vágyókat. Nem véletlen, hogy már az augusztusi ünnepségek idején is több rendezvénynek a Zichy liget ad majd otthont. Sőt, a nyári időszakban egy igazi sétányt alakítanak ki, azaz a megújult Fő utcát egybenyitják a ligettel, hogy gyalogosan végig lehessen sétálni a teljes Belvároson-tudtuk meg az Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik